W sumie też muszę to kiedyś sprawdzić ale jedyna 100% pewna metoda to żaróweczka do środka a kabelek pod fajkę świecytokarka606 pisze:No u mnie nie.Sprawdziłem to któregoś razu ,że dopiero po chwili od zgaśnięcia kontrolki słychać jak przekaźnik się rozłącza.
[B4 1.9 TDi 1Z] Świece żarowe
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Długość grzania świec do ich sprawności ma się nijak ,możesz mieć równie dobrze wszystkie spalone jak i dobre ,układ grzania swiec nie "widzi "świec i działa bez względu czy są czy ich nie makojak85 pisze:jak ma się długość czasu grzania i świecenia kontrolki do ilości sprawnych świec żarowych podgrzewających silnik - nie podgrzewacz płynu.
Wszystko jasne. Świece sprawne (spr. na prostowniku) przekaźnik ok.
Czujnik do wymiany już zamówiłem nowy w ASO za 66zł ten 2-pinowy.
Po odpięciu wtyczki zaczyna się palić lampka na desce od grzania świec (w końcu ) i podgrzewają się świeczki. Minus- podgrzewają się cały czas i obroty są w granicach 1100-1200 na jałowym
ps. pytałem się też o nieszczęsne kapturki na świece (te co pękają i się kruszą) 40-45zł/szt :shock:
Tak czy siak dzięki za pomoc przy turbo gnojku
Czujnik do wymiany już zamówiłem nowy w ASO za 66zł ten 2-pinowy.
Po odpięciu wtyczki zaczyna się palić lampka na desce od grzania świec (w końcu ) i podgrzewają się świeczki. Minus- podgrzewają się cały czas i obroty są w granicach 1100-1200 na jałowym
ps. pytałem się też o nieszczęsne kapturki na świece (te co pękają i się kruszą) 40-45zł/szt :shock:
Tak czy siak dzięki za pomoc przy turbo gnojku
Wiem :lol: rano odepnę wtyczkę i odpalę , a potem po odpaleniu ją podepnę a po południu lub wieczorem będzie u mnie już ten ,,czujnik'' to se go założę. Więc to tylko tak bardzo chwilowo będzie
edit
Zonk lampka od świec dalej się nie zapala być może musi być poniżej +5C żeby zaczęły podgrzewać :!: :?:
edit
Zonk lampka od świec dalej się nie zapala być może musi być poniżej +5C żeby zaczęły podgrzewać :!: :?:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Powinna mignąć w temp.powyżej 5 stopni ,ale jak nawet nie mignie to coś nie tak,a żeby zaczęły podgrzewać musi być poniżej 5 stopni ,ale to też za długo nie grzeją ,długo bo kilka sekund to dopiero grzeją przy -10 :mrgreen:skoti pisze:lampka od świec dalej się nie zapala być może musi być poniżej +5C żeby zaczęły podgrzewać
a VAG'a to nie łaska podpiąć :?: rano przed odpaleniem jak jest zimny silnik wystarczy zobaczyć temperatury w gr. 007 i będzie wszystko jasne <ok>skoti pisze:No to mam lipę. Dalej to samo. Nie pali się kontrolka od świec i ciężko pali. Zdejmę wtyczkę, to zapala się kontrolka i pali od strzała I 60zł na czujnik poszło w dupę :cry:
a to że bez grzania słabo pali to trzeba ustawić kąt wtrysku i będzie palił przy tych temperaturach praktycznie od strzała
jeśli mówisz o mechanikach to ja bym się bał na jeden dzień zostawić samochód a nie mówiąc już o tygodniach....skoti pisze:Teraz wyjeżdżam na kilka tygodni zostawiam im auto i niech działają :oops: (niech się oni martwią) dam im zarobić :lol:
oj pewnie sobie zarobią więcej niż myślisz :mrgreen: wymienią to co dobre na gorsze a lepsze pójdzie na alledrogo no chyba że to dobrzy koledzy
-
- Forum Audi 80
[/quote] forum jednak, nie zawsze tak dobrze radzi i można nieco popsuć, o czym sie przekonałem idąc za Twoją rada, żeby kapturki ścisnąć i dobrze będzie trzymać świece, tak też zrobiłem niedawno wieczorkiem, patrze później za dnia, a tu od tego ściskania każdy kapturek mam popękany, wiec przestrzegam, bo to nie guma twardsza, ale plastik te kapturki, nie wiem może u Ciebie były bardziej elastyczne, ale ściskałem z wyczuciem górna cześć kapturków, gdzie trzymanie świecy jest
ps. a jak z tą listwą, od A4 i Passata co pasuje podobno jak to wygląda, jakieś zdj może?[/quote]
Czy to o taką listwe do mocowania chodzi jak na zamieszczonym screenie z Etki?
ps. a jak z tą listwą, od A4 i Passata co pasuje podobno jak to wygląda, jakieś zdj może?[/quote]
Czy to o taką listwe do mocowania chodzi jak na zamieszczonym screenie z Etki?