[All] Modyfikacje - Zawieszenie, sprężyny amorki, gwint
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
Panowie ktoś u nas na forum pisał o takich dorabianych kolumnach z regulacją, co prawda nie są to ori kolumny gwint, ale na dowolne amory z dość dużą regulacją, co o czymś takim sądzicie, bo szczerze mówiąc zastanawiałem się nad takim przodem... poniżej zdjęcie poglądowe.
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
- szuan
- Forum Audi 80
- Kontakt:
oo widać, że ktoś zrobił krok do przodu i posunął się o zrobienie otworow do regulacji negatywu
edit:
http://audi-b2.pl/forum/viewtopic.php?t ... A&start=30
link do postepu prac nad gwintem pokazanym na foto wyzej
b2 forum.
pzdr
edit:
http://audi-b2.pl/forum/viewtopic.php?t ... A&start=30
link do postepu prac nad gwintem pokazanym na foto wyzej
b2 forum.
pzdr
no oto właśnie się rozchodzi że - 80 to na lato to jeszcze koza a na zimę nie praktyczna zawiecha więc kompromisem jest gwint taki z regulacją do -100/-120 był by idealny jednak wątpię w osiągnięcie takiej wartości przez lipnie rozwiązane wyjście na gałkę.Kolczat pisze:no -80 to mala gleba... dawaj cos nizszego :mrgreen:
kubagti, jak rzucisz ciekawa cena to może nas być nawet trzech na cabrio ze slaska...
Z własnych doświadczeń wiem że jest opcja osiągnąć w cabrio max -130 jednak w tym momencie zawiechy w ogóle nie ma bo kończy się skok zarówno amora jak i sprężyny i wystarczy 3 nie całe 2/3 mm żeby auto w ogóle nie ruszyło ( wzmacniane progi ) dlatego -110 był by idealnym rozwiązaniem aby auto było jeszcze w stanie się przemieszczać
meir pisze:kubagti, jeśli bez wkładów na przód i bez amorów na tył i bez sprężyn to sobie drogo cenisz kolego , nagwintowanie 2 lag + dorobienie 4 nakrętek na przód u tokarza to koszt około 100/150 zł do tego zrobić tył to też nie problem .
skoro to nie problem to dlaczego tego nie zrobisz?
ja nikogo do nie czego nie zmuszam, napisałem że jestem w stanie wykonać taką przeróbke
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt: