Sprezyna stoi na skontrowanej nakretce, jak w kazdym gwincie. Do takiego zawieszenia musisz kupic specjalne sprezyny do gwintu, seryjne oraz sportowe w ksztalcie seryjnych sie nie nadaja.vigo1984sz pisze:Koledzy jedna rzecz mnie teraz zaczęła zastanawiać. Gwintujemy przednie kolumny, dorabiamy dwie nakrętki do tego a jak wtedy wygląda zamocowanie sprężyny? mam na myśli przód
[All] Modyfikacje - Zawieszenie, sprężyny amorki, gwint
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
ponieważ używam auta na co dzień i nie mogę sie pozbawić lag na parę dni to raz, 2 rzecz wrzucanie springów np z gwintu golfa 2/3 mnie raczej nie satysfakcjonuje, planuje sztywny zawias -90/-90 wiec udzielam się w tym temacie tylko w celach rekreacyjnychkubagti pisze:meir pisze:kubagti, jeśli bez wkładów na przód i bez amorów na tył i bez sprężyn to sobie drogo cenisz kolego , nagwintowanie 2 lag + dorobienie 4 nakrętek na przód u tokarza to koszt około 100/150 zł do tego zrobić tył to też nie problem .
skoro to nie problem to dlaczego tego nie zrobisz?
ja nikogo do nie czego nie zmuszam, napisałem że jestem w stanie wykonać taką przeróbke
trochę dokopuję ten temat ale mam pytanie do Maroonio gdzie kupileś spręzyny i gwint ??robus1974 pisze:Takie coś to rozumiem-przeróbka ale przemyślana i profesjonalna,a nie jakiś chiński szajs.Maroonio pisze:Hola hola Panowie, ja żadnego uniwersalnego gwintu nie zakładałem. Kupiłem co prawda kiedyś taki zestaw do Hondy ale nie założyłem tego. Mój gwint jest zrobiony z kolumn od gwntu KW, skróconych amortyzatorów KONI zółtych i sprężyn które są dedykowanymi sprężynami do gwintu H&R. To jest wogóle druga wersja, pierwsza była zrobiona na oryginalnych kolumnach.
Tu jest zdjęcie przedniej kolumny:
[url=http://a.imageshack.us/img291/6610/1005855.th.jpg]Obrazek[/URL]
Tył z kolei, jest zrobiony na oryginalnych kolumnach, amortyzatorach KONI sport i także spręzynach do gwintu H&R od S2
Pozdro
I jeszcze jedno jak nie masz kasy(chodzi teraz o ogół a nie o kolegę Maroonio) to zacznij oszczędzać i nie niszcz takiego pięknego wozu jak Audi wynalazkami,bo to jest profanacja,zresztą nie można kaleczyć żadnego auta jakimiś tandetami.
chciał bym odswiezyc temat zastanawiam sie nad przerobieniem zwyklego mc persona na gwint z tym zeby go np uciąc w miejscy gdzie jest dolny talez na sprezyne i wspawac gwint na zakladke i wzmocnic to w miejscu spawania tak aby nie penklo koszt nie wielki wyjdzie mam zamiar cos takiego wymodzic xD
[ Dodano: 2011-04-19, 09:45 ]
z tego co poczytałem i pogladalem na allegro uzywke gwintu od golfa mozna kupic za 400 zl albo i taniej i kwestia polonczenia tego z naszymi amorami mysle ze jest to dosc prosta sprawa bo wszystie elementy juz mamy tylko to sprytnie polonczyc
[ Dodano: 2011-04-19, 09:45 ]
z tego co poczytałem i pogladalem na allegro uzywke gwintu od golfa mozna kupic za 400 zl albo i taniej i kwestia polonczenia tego z naszymi amorami mysle ze jest to dosc prosta sprawa bo wszystie elementy juz mamy tylko to sprytnie polonczyc