a ja mam płyn podgrzewany tak więc jak już samochód złapie jakąkolwiek temp to na szybę leci przyjemnie parujący i nie zamarzający nawet w największe mrozy płyn <ok>Szara80tkaTdi pisze:DYZIO napisał/a:
podgrzewane aż rozsadziło
to mnie nie strasz a tak na serio chodza i gra gitara DYZIO napisał/a:
nie mam dysz podgrzewanych
moze niewiesz ze masz, ja np dopiero sie otym przekonalem niedawno
[All] Dysza spryskiwacza
tzn w samej dyszy nigdy niezamarznie bo plyn sie troche cofa i go w spryskiwaczu raczej niema[/quote]
Niestety ale zamarzają, Wiem to z autopsji. Na początku zimy wlałem jakiś lipny płyn, na którym było napisane do -22 a przy -9 spryskiwacze przestały działać, po wymontowaniu spryskiwacza z rurki doprowadzającej płyn po włączeniu sprysków płyn leciał natomiast w sprysku robił się delikatny kryształek lodu który wszystko blokował. Zawsze lód chwyci w najwęższym miejscu w tym przypadku dysza sprysku.
Niestety ale zamarzają, Wiem to z autopsji. Na początku zimy wlałem jakiś lipny płyn, na którym było napisane do -22 a przy -9 spryskiwacze przestały działać, po wymontowaniu spryskiwacza z rurki doprowadzającej płyn po włączeniu sprysków płyn leciał natomiast w sprysku robił się delikatny kryształek lodu który wszystko blokował. Zawsze lód chwyci w najwęższym miejscu w tym przypadku dysza sprysku.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
np umnie gdy mam pozycje wlaczona, gdyz wtedy rowniez dziala mi lampka pod maska, a jest to na tym samym kablu, co dysze, myslalem ze wszystkie audiowki maja te dysze podgrzewane a jednak niecolorumia pisze:Kiedy grzeją się końcówki spryskiwaczy?
mysle ze dobrze ze sie grzeja caly czas bo jak jest cos mokre to pod wpywem wiatru tez moze zamarznac, a tym bardziej na masce dysze jak sa wilgotne nawet jesienia
-
- Forum Audi 80
e chopy nalejcie wiecej plynu np do naczyń i bedzie wam sie pienić lux
no właśniekarol_17 pisze:hhee lepiej niz dysze mgłowe :mrgreen: :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 23 gru 2010, 08:47 przez levis1991, łącznie zmieniany 1 raz.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
Ori dysze psikają tak marnie, że przywodzą na myśl jakiegoś malucha. Po przeczytaniu tego wątka doszedłem do wniosku, że można byłoby taką mniejszą dyszę mgłową okleić z zewnątrz obudową oryginalnej dyszy audi. Kupić najpierw 2 dysze na szrocie, potem wybebeszyć ją lutownicą, pilnikiem itd. potem nakleić odpowiednio na nową, mniejszą dyszę i po temacie. Ja bym jeszcze prysnął to w lakier.
- radziobiker
- Forum Audi 80
- karolas123
- Forum Audi 80