[b4 1.9 1Z] Wolna odma?
sie mnie wydaje ze "to co sie wydostaje z odmy" nie powinno uszkodzic miedzi, generalnie to planuje to jakos tam polutowac zeby nie bylo tam tylu skrecanych opasek bo to wg mnie badziewnie wyglada, najlepiej bylo by dorwac odme ktora juz ma skierowany tam wylot ale to bylo by za piekne zeby bylo prawdziwe, musze tez pomyslec jak to zdjelac zeby mialo kolor przypominajacy reszte osprzetu w silniku (imitacja matowego srebra), co do gratow,
kolana miedz 90* = 18mm
waz 15mm (wolalem sie pomeczyc z naciagnieciem go zeby ciasno zachodzil na odme)
korek do dolotu to ocynk 3/4", wg mnie idealnie pasuje, ciasno, daje sie go wkrecic a potem opaska GALANTE
jedyne czego sie boje to zeby waz dal rade, ost jak sprawdzalem byl cieply,
narazie nie czulem podczas jazdy ze cos "smierdzi"
kolana miedz 90* = 18mm
waz 15mm (wolalem sie pomeczyc z naciagnieciem go zeby ciasno zachodzil na odme)
korek do dolotu to ocynk 3/4", wg mnie idealnie pasuje, ciasno, daje sie go wkrecic a potem opaska GALANTE
jedyne czego sie boje to zeby waz dal rade, ost jak sprawdzalem byl cieply,
narazie nie czulem podczas jazdy ze cos "smierdzi"
Arteriusz pisze:[url=http://images37.fotosik.pl/780/25e63ef7d7f85e91m.jpg]Obrazek[/URL]
a ja mam korek wkrecony w dolot 3/4" i opaska, zwykly wąż od wody podczepiony do odmy i puszczony w duł po miedzy chłodnicą a silnikiem, po osłonie pod poduszką silnika i wzdłuż przewodów hamulcowycdo tyłu, przyczepionyopaskami do nich konczy sie pod bagaznikiem,wszysko pieknie
i zwęża ogrodowego puszczoną tamtą drogą, jest najlepiej Uki_XX, kostrz i ja tak mamy zrobione i lux
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Olszak, wywal ten filterek z odmy bo sobie tylko biedy narobisz :!: już jest zawalony olejem i częściowo uniemożliwia ulot gazów z silnika (szczególnie rano jak jest zimno), jakbyś tak zrobił w zimie to w skrzyni korbowej powstanie takie ciśnienie, że wywali wszystkie uszczelniacze i będziesz musiał robić remont