Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b4 1.9 tdi 1Z] zaślepka bloku silnika

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: hudy » 10 cze 2011, 21:56

nie wiem ale ktoś mi kiedyś mówił że żeliwo można spawać specjalnymi elektrodami.w internecie też czytałem że kilka osób to już robiło...

antoni
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: antoni » 10 cze 2011, 22:46

Na pewno się spawa , ale to za dużo korowodu i też pewności nie ma . Może nawet popękać od naprężeń , jeśli z dużym nadmiarem spawana okolica nie będzie rozgrzana .

Z tymi brokami to naiwiększy problem z ich wydłubywaniem . Jak się ma ściągacz do wyjmowania malutkiego łożyska igiełkowego z wału korbowego i nie roztrajboliło się śrubokrętem denka tego broka , to podobno mały pikuś .

Trzy lata temu jak mi ta zaślepka przerdzewiała , kupiłem w " Focie " zestaw o różnych wymiarach ( nie było pojedynczych i na wymiar ) i maszeruje taki ważny ( że to niby czaje bazę ) do mechanika żeby się brał za robotę .
Wziął do ręki woreczek z tymi zaślepkami i na moich oczach wyrzucił do beki ze złomostwem i powiedział żebym przyszet za 2 godz . i bedzie zrobione .

O żesz ty ... ... .... pomyślałem i tyle mnie widział .
No i męcze problem od tamtego czasu i myślę że sie kiedyś uda choćbym nawet miał mięszać kocie gvvna z pajęczyno .

Aaale , żeby tylko takie problemy były . Z większymi sie dawało rade .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl