[ALL] Poszerzanie felg stalowych
dokładnie tak jak pisze kolczat felga poszerzona jedynie na zewnątrz. Wiec nic ci nie da obliczanie ET (zreszta nawet mi sie nie chce liczyć jakie jest teraz ET ale pewnie gdzieś w granicy 5 )link
najwiekszą wada tego tylnego kola jest to ze przy moim skręconym dość nisko zawieszeniu przyciera o nadkola na wybojach - chyba jedynym rozwiazaniem tego problemu bedzie wyższy odbój żeby tak nie dobijało
kolczat z miłą chęcią dowiedziałbym się co by tu jeszcze można zmienić
wszelkie sugestie mile widziane.
najwiekszą wada tego tylnego kola jest to ze przy moim skręconym dość nisko zawieszeniu przyciera o nadkola na wybojach - chyba jedynym rozwiazaniem tego problemu bedzie wyższy odbój żeby tak nie dobijało
kolczat z miłą chęcią dowiedziałbym się co by tu jeszcze można zmienić
wszelkie sugestie mile widziane.
luk448 pisze:skizo, jakie masz obecnie parametry felg i jakie byly przed poszerzeniem>Jakie masz naciągnięte na nie opony?MOze byc na pw.Cena takze podaj.
Wyliczyłem parametry felg po poszerzeniu:skizo pisze:Bazą do poszerzenia były oryginalne felgi 15" Audi z B4 ET37
przednia 195/40/15 - 8" felga
tył 195/45/15 -9" felga
Przód 8x15" ET18
Tył 9x15" ET5
Mi się podoba na takich oponach jak jest ale tył mógłby być bardziej schowany w B3, te fele w B4 by leżały idealnie.
tak jak pisze ATLAS wystaje gdzieś z 3-4 cm mimo tego ze mam negatyw na tylnej osi, ale o to mi chodziło żeby wystawało poza obrys samochodu. Poszerzenia w tym pomarańczowym dają radę - zastanawiałem się nad czymś takim (parę dni pracy i można coś takiego wymodzić)
A nie wiecie gdzie można coś podobnego kupić? nie musi być dedykowane do Audi - rozważałem przeadaptowanie sierpów od Golfa GTI
edit:
O właśnie coś takiego
A nie wiecie gdzie można coś podobnego kupić? nie musi być dedykowane do Audi - rozważałem przeadaptowanie sierpów od Golfa GTI
edit:
O właśnie coś takiego
skizo, takie tematy najszybciej z USA ściągniesz. Ewentualnie są na allegro patenty stosowane w dużych furach 4x4.
Mi marzy się poszerzenie tego typu:
Czyli prawdziwe napompowanie błotników, a krawędzie pozostają seryjne. Dla mnie takie coś to bomba (szczególnie w Mercacha 190).
skizo, jak zrobiłeś negatyw? W cabrio jest prawie takie same zawieszenie tylne jak w B3, więc będzie to dla mnie cenne info
Mi marzy się poszerzenie tego typu:
Czyli prawdziwe napompowanie błotników, a krawędzie pozostają seryjne. Dla mnie takie coś to bomba (szczególnie w Mercacha 190).
skizo, jak zrobiłeś negatyw? W cabrio jest prawie takie same zawieszenie tylne jak w B3, więc będzie to dla mnie cenne info
Co do negatywu na tylnej belce to nic prostszego. Wystarczy odkręcić piastę tylna która zmocowana jest na 4 śrubach i zamontować specjalną podkładkę i skręcamy
A wracając do tych poszerzeń to jakby ktoś coś widział to dajcie link bo ja jakoś nic znaleźć nie mogę
A co do napompowanego błotnika to tak jak miało Audi Coupe Quatro jest piękne
A wracając do tych poszerzeń to jakby ktoś coś widział to dajcie link bo ja jakoś nic znaleźć nie mogę
A co do napompowanego błotnika to tak jak miało Audi Coupe Quatro jest piękne