[80 b4 2.0 abt] para z tłumika
- czarek_d20
- Forum Audi 80
[80 b4 2.0 abt] para z tłumika
Witaj RAFAł
Miałem podobną sytuację całkiem niedawno. Początkowo mechanik stwierdził że łapie lewe powietrze z wilgocią i dlatego para leci z rury ale z dnia na dzień - auto było coraz słabsze. Diagnosta skroił mnie na 50zeta :-x i stwierdził że jest wszystko ok. polecił by pojeździć na benzynie, ale to nic płyn mi ubywał bo była jakaś nieszczelność na rurach w końcu jak zobaczyłem pianę pod korkiem i na miarce to należało zmienić uszczelkę pod głowicą i teraz mam spokój - przy jeździe na benzynie w ogóle nie ma żadnych oparów ani dymku, a przy LPG lekki obłoczek. Zapłon należało ponownie ustawić ale teraz jazda jest zajebista :lol:
pozdrawiam i powodzenia.
Witaj RAFAł
Miałem podobną sytuację całkiem niedawno. Początkowo mechanik stwierdził że łapie lewe powietrze z wilgocią i dlatego para leci z rury ale z dnia na dzień - auto było coraz słabsze. Diagnosta skroił mnie na 50zeta :-x i stwierdził że jest wszystko ok. polecił by pojeździć na benzynie, ale to nic płyn mi ubywał bo była jakaś nieszczelność na rurach w końcu jak zobaczyłem pianę pod korkiem i na miarce to należało zmienić uszczelkę pod głowicą i teraz mam spokój - przy jeździe na benzynie w ogóle nie ma żadnych oparów ani dymku, a przy LPG lekki obłoczek. Zapłon należało ponownie ustawić ale teraz jazda jest zajebista :lol:
pozdrawiam i powodzenia.
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Widzisz kolego w twoim przypadku była to uszczelka ale kolega nie pisze tu o nadmiernym parowaniu tylko o fakcie jako takim. I to jest normalne. Jak ubywa płynu a nigdzie na zewnątrz tego nie widać to wtedy jest wydatek - jak u ciebie. Poza tym nic dziwnego.czarek_d20 pisze:[80 b4 2.0 abt] para z tłumika
Witaj RAFAł
pozdrawiam i powodzenia.
[ Dodano: 2007-01-12, 13:28 ]
Mi po zapaleni po nocy też leci para a płynu nie ubywa i trudno by było o końcówkę ubrudzić palec - sucha blacha :!:wilu8 pisze:a jaką macie końcówke tzn.jaki ma kolor ,czy okapcona na czarno?
woda w gazie to normalne !! jezdze moim audi juz jakis dluzszy czas i jak bylem na czyszczeniu zbiornika gazowego to mnie rozbroilo jak zobaczylem ile wody mi wylali z tego zbiornika!!! poprostu sprzedaja nam gaz razem z woda !!! zalecam z wlasnego doswiadczenia tankowac na renomowanych stacjach gazu !!! a co do pary niemasz sie co zamartwiac.pozdrawiam