[80 B4 1.9TDI 1Z] czujnik temperatury silnika
-
- Forum Audi 80
Możę ktos dokłądniej oposać gdzie jest ten czujnik i jak go wymienic bo jestem słaby w te klocki , mam taki sam poroblem ze miga mi kontrolka wody
a i od pewnego czasu zauwzylem ze temperatura zatrzymuje sie na okolo 60-70 i a do tego wolno rosnie ten czujnik moze byc tego przyczyna ? mechanik powiedzial zeby wymienic zbiorniczek płynu bo w nim jest czujnik
a i od pewnego czasu zauwzylem ze temperatura zatrzymuje sie na okolo 60-70 i a do tego wolno rosnie ten czujnik moze byc tego przyczyna ? mechanik powiedzial zeby wymienic zbiorniczek płynu bo w nim jest czujnik
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
No i miał rację ,bo tam jest czujnik od poziomu płynu ...a co do temp.60-70 stopni .to najpierw sprawdż czy termostat działa jak trzeba ,łapa na dolny wąż od chłodnicy i ma być zimny do ok .80 stopni <ok>maciek1994 pisze:Możę ktos dokłądniej oposać gdzie jest ten czujnik i jak go wymienic bo jestem słaby w te klocki , mam taki sam poroblem ze miga mi kontrolka wody
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Niech zgadnę <ok> czujnik ''marki ''topran hans preis ? a z migającą kontrolką poziomu płynu nie ma nic wspólnego,jak już wcześniej wspomniałem ...maciek1994 pisze:Wymieniłem te czujnik odpalilem auto a tu temperatura poszlo do prawie 110 tzn do tej pierwwszej kropki i tak zostal nawet w czasie jazdy , moze mi ktos powiedziec o co chodzi z tym ? mimo ze silnik takiej tem nie ma
Ostatnio zmieniony 31 paź 2011, 14:40 przez MUNIOR, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
Witam odświeżę temat w moim zetorku wskaznik temperatury zaniża termostat trzyma otwiera się powyżej 80 jak podepnę vag to pokazuje 88.2 a wskazówka jest troszke wyżej tej kreski 80 stopni jadę pod górke dochodzi do 90 jak z górki to wskazówka zlatuje w dól tan nad 80 chłodnice mam przytkaną na zewnątrz temperatura w okolicach 0. Jak myślicie czujnik z tyłu głowicy czy może w zegarach coś nie tak?
-
- Forum Audi 80
Szukasz dziury w całym ,dążąc do ideału 90 stopni ,bo czy to okolice 80 czy 90 stopni ,to różnica dla silnika kompletnie bez znaczenia ...gdybyś miał 60-70 stopni max ,wtedy można poszukać przyczyny ,którą zwykle jest niedomykający sie termostatbozmek pisze:w moim zetorku wskaznik temperatury zaniża termostat trzyma otwiera się powyżej 80 jak podepnę vag to pokazuje 88.2 a wskazówka jest troszke wyżej tej kreski 80 stopni jadę pod górke dochodzi do 90 jak z górki to wskazówka zlatuje w dól tan nad 80
A w jakim celu :?: że się tak zapytam 8-)bozmek pisze: chłodnice mam przytkaną
-
- Forum Audi 80
A co ci ma wychłodzić :?: termostat jest od tego żeby nie było obiegu przez chłodnicę przy duzych mrozach 8-) po prostu nie otwiera obiegu na chłodnicę ...zasłanianie chłodnicy ma sens ,tylko w przypadku gdy termostat "nie trzyma "bozmek pisze:Żeby zimowa pora nie wychładzało podczas jazdy na mrozach