a i od pewnego czasu zauwzylem ze temperatura zatrzymuje sie na okolo 60-70 i a do tego wolno rosnie ten czujnik moze byc tego przyczyna ? mechanik powiedzial zeby wymienic zbiorniczek płynu bo w nim jest czujnik

No i miał rację ,bo tam jest czujnik od poziomu płynu ...a co do temp.60-70 stopni .to najpierw sprawdż czy termostat działa jak trzeba ,łapa na dolny wąż od chłodnicy i ma być zimny do ok .80 stopni <ok>maciek1994 pisze:Możę ktos dokłądniej oposać gdzie jest ten czujnik i jak go wymienic bo jestem słaby w te klocki , mam taki sam poroblem ze miga mi kontrolka wody
a i od pewnego czasu zauwzylem ze temperatura zatrzymuje sie na okolo 60-70 i a do tego wolno rosnie ten czujnik moze byc tego przyczyna ? mechanik powiedzial zeby wymienic zbiorniczek płynu bo w nim jest czujnik
Niech zgadnę <ok> czujnik ''marki ''topran hans preis ?maciek1994 pisze:Wymieniłem te czujnik odpalilem auto a tu temperatura poszlo do prawie 110 tzn do tej pierwwszej kropki i tak zostal nawet w czasie jazdy , moze mi ktos powiedziec o co chodzi z tym ? mimo ze silnik takiej tem nie ma
Szukasz dziury w całym ,dążąc do ideału 90 stopnibozmek pisze:w moim zetorku wskaznik temperatury zaniża termostat trzyma otwiera się powyżej 80 jak podepnę vag to pokazuje 88.2 a wskazówka jest troszke wyżej tej kreski 80 stopni jadę pod górke dochodzi do 90 jak z górki to wskazówka zlatuje w dól tan nad 80
A w jakim celu :?: że się tak zapytam 8-)bozmek pisze: chłodnice mam przytkaną
A co ci ma wychłodzić :?: termostat jest od tego żeby nie było obiegu przez chłodnicę przy duzych mrozach 8-) po prostu nie otwiera obiegu na chłodnicę ...zasłanianie chłodnicy ma sens ,tylko w przypadku gdy termostat "nie trzyma "bozmek pisze:Żeby zimowa pora nie wychładzało podczas jazdy na mrozach