[b4 2.6 ABC] Modyfikacje - układ wydechowy v6 FWD
Koledzy jaki tłumik przelotowy do audi 2.6 założyć oczywiscie dwa tylko jaki wymiar był dobry moze ktos montował juz cos takiego u siebie <ok>
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2011, 08:34 przez kris4, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Jak kupiłem swoją 2,8 to miała 2 katy zamienione na strumienice, wywalony środkowy i na końcu dany Ultera - głośno było, przy 3 tyś obr nie szło w środku wytrzymać od buczenia, z mocą raczej kiepsko. Szybko dołożyłem środkowy orginał i teraz jest zdecydowanie lepiej. Z tym wywalaniem i zamienianiem trzeba pamiętać że żle obliczony wydech to więcej szkody niż pożytku przyniesie.
U mnie są wycięte katy i wspawane zwykłe proste rury. (takie autko już kupiłem jakiś mechanik się dobrał do nich :evil: )
Chociaż ja sam chyba też bym je wywalił :mrgreen:
Reszta wydechu jest seryjna a słychać go tak (nie zwracajcie uwagi na klekot to napinacze łańcuszków)
KLIK
Chociaż ja sam chyba też bym je wywalił :mrgreen:
Reszta wydechu jest seryjna a słychać go tak (nie zwracajcie uwagi na klekot to napinacze łańcuszków)
KLIK
- PiotrLublin
- Forum Audi 80
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
odświeżę trochę temat
mianowicie chodzi o ABT
chciałbym z modzić wydech w abeteku i tu pytanie cz całkowity przelot ostatni ori
czy zamiast kata początkowy od b3 (podobno przelotowy, środkowy oryginalny i końcowy przelot ( mógłby ktoś pokazać jak wygląda końcowy przelotowy?)
no i zmiana kolektora na 4-2-1 zamiast 4-1, i czy 4-2-1 był w nowszych abt czy może być/będzie pasował z abk. chodzi ogólnie o poprawienie osiągów (aby nie pogorszyć bo i tak są mizerne , na efekcie dźwiękowym mi nie zależy, proszę o opinie
mianowicie chodzi o ABT
chciałbym z modzić wydech w abeteku i tu pytanie cz całkowity przelot ostatni ori
czy zamiast kata początkowy od b3 (podobno przelotowy, środkowy oryginalny i końcowy przelot ( mógłby ktoś pokazać jak wygląda końcowy przelotowy?)
no i zmiana kolektora na 4-2-1 zamiast 4-1, i czy 4-2-1 był w nowszych abt czy może być/będzie pasował z abk. chodzi ogólnie o poprawienie osiągów (aby nie pogorszyć bo i tak są mizerne , na efekcie dźwiękowym mi nie zależy, proszę o opinie
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
W ośce coupe zmieniło się od któregoś numeru nadwozia: http://www.vagcat.com/epc/cat/au/ACO/1994/142/50/
W CQ jakoś nie widać zmiana na ryskunkach: www.vagcat.com/epc/cat/au/ACOQ/1994/141/50/1443824/
W CQ jakoś nie widać zmiana na ryskunkach: www.vagcat.com/epc/cat/au/ACOQ/1994/141/50/1443824/
Odkopię troche Jako że jutro wybieram się na warsztat to chciał bym od razu zająć się układem wydechowym. I tu moje pytanie jako kompletny laik...
Czy 2.6 ABC quattro ma jeden katalizator czy dwa ? One są przed połączeniem rur w jedną czy jest tam jeden katalizator już na pojedynczej rurze.
Pytam bo zerkając pod samochód widzialem 2 wielkie puchy na rurach za kolektorami, a po łączeniu w jedna widze że jest tam wspawany kawalek ok 30cm rury.
I troche zgłupiałem jak to tam jest. A z fot które są na pierwszej stronie nie wiele się dowiem bo nie jest to podpisane co jest co :roll:
Proszę o wyrozumiałość .
Czy 2.6 ABC quattro ma jeden katalizator czy dwa ? One są przed połączeniem rur w jedną czy jest tam jeden katalizator już na pojedynczej rurze.
Pytam bo zerkając pod samochód widzialem 2 wielkie puchy na rurach za kolektorami, a po łączeniu w jedna widze że jest tam wspawany kawalek ok 30cm rury.
I troche zgłupiałem jak to tam jest. A z fot które są na pierwszej stronie nie wiele się dowiem bo nie jest to podpisane co jest co :roll:
Proszę o wyrozumiałość .