[B4, 1.9, 1Z] Problem z rozruchem, kątem, głośna praca.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
No nie próbowałem z innym aku ale z dnia na dzień raczej by nie padł tak samo rozrusznik.Wszystko zaczęło się dziać po wymianie rozrządu.Albo to zbieg okoliczności albo ... sam już nie wiem.już nie mam pomysłów żadnych.Znajomy mechanik wszytko przepatrzył i mówi że nic złego nie widzi.Zawiozłem samochód do drugiego mechanika.Samochód stał cały dzień,sprawdził wszytko i stwierdził że wszytko jest ok.Ale nadal muszę kręcić dłużej niż przed wymiana rozrządu...jutro mam dzień wolnego to bedę dalej dłubał chodź już nie mam pomysłów...
- Fighter001
- Forum Audi 80
- Fighter001
- Forum Audi 80
hudy ja mialem ten sam problem z odpalaniem np jak bylo 8st C swiece mi nie grzaly wiadomo czemu to krecilem do 10 sekund zeby odpalic auto a w sobote podlaczylem vag i mialem kat wtrysku zle ustawiony i jak ustawilem auto pali na tyk w te pogody co teraz bez uzywania swiec zarowych niby taka pierdola a tyle zmienia ...........sprawdz sobie ten kat
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Kojak85 juz mowie na cieplym silniku mialem miedzy 17-19 skakał mi kat wtrysku a teraz mam 52-54 niby ksiazkowo ma byc 49-51 ale mała roznica nic nie robi posyłam strone jak to zrobic http://www.turbo-diesel.pl/zrob_to_sam/25/ stonke mi posłał "hudy" dzieki
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
ja już doszedłem co było nie tak u mnie.Po ustawieniu wszystkiego co możliwe okazało się że śruba na górze pompy jest lekko popuszczona i układ się zapowietrzał ale w taki sposób że w przewodach było paliwo i się nie cofało ani nie wypływało na zewnątrz i nie śmierdziało ropą.Dopiero z pomocą znów przyszło mi gruszka.Teraz kręci na raz.
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Świece mam, ino kapturki z nich zdjęte bo mi grzały cały czas :mrgreen:spiczi pisze:zakręć świece, bo Ci kompresja ucieka :mrgreen:trepek pisze:-15*C, samochód stoi na dworze, bez świec po drugim obrocie wału odpałił :mrgreen: Akumulator z benzyny ledwie kręcący wałem. TDI jest niesamowite :mrgreen: