[B3 6A] Montaż tempomatu
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
ziemor pisze:doszukuję się przyczyny i po podpowiedzi Kolegi Kubik doszedłem do wniosku że ten +12V na ułamek sekundy podany na tempomat może być przyczyną blokowania tempomatu
Różnica polega na sterownikach. W 10 pinowych czyli łori z 80 plus z hamulca nic złego nie zrobi.A ja nie mam czujnik od pedału hamulca dla tempomatu, wiec bazuje tylko na czujniku świateł hamulcowych i u mnie działa bez zastrzeżeń.
Natomiast w 12 pinowych z A100 czy A4, A6, A8 plus z hamulca blokuje sterownik.
Według moich obserwacji może to mieć za zadanie blokować tempomat gdy krańcówka z hamulca nie może go rozłączyć (np. uległa uszkodzeniu)
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Tutaj są zdjęcia z mojego montażu: https://audi80.pl/b4-b3-tempomat-w-b ... htm#450123
Zmieniłem ten stelaż obok a tempomat zaczepia się za tą "kulkę" na górze. Tylko że ja miałem oryginalny tempomat z B4 z silnikiem AAH.
Zmieniłem ten stelaż obok a tempomat zaczepia się za tą "kulkę" na górze. Tylko że ja miałem oryginalny tempomat z B4 z silnikiem AAH.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Nadwozie: Avant quattro
Wiesz co Artur, to chyba nie będzie dobry patent. Wszystko cacy, jak będzie włączony tempomat - linka pociągnie ten "slimak", ale jak tempomat wyłączysz i będziesz operował pedałem gazu, to ta linka nie będzie już napięta i będzie się z niego zsuwać.shellah pisze:jak podłącze linkę pod to mocowanie to będzie działać na tej samej zasadzie?