[All] Modyfikacje - Zawieszenie, sprężyny amorki, gwint
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
Arturo997, specjalnie dla Ciebie przewertowalem moj temat bo wiedzialem ze pisalem kiedys informacje o tym i tak :
kola to 205/40/17/8,5 przod i 215/40/17/10 trzeba uwzgledniac naciag w jakims stopni dlatego podaje wszystkie paramtery
to wszystko na gwincie, tyl to byly sprezyny od KW -80 a przod gwint skrecony na moje oko do 9cm nizej od serii, sa to wartosci od rantu blotnika do powierzchni podloza, nigdy nie mierzy sie do srodka felgi bo bedziesz mial blad pomiaru rzedu cm, a dla niektorych to wazny cm :mrgreen:odleglosci do blotnikow i przod stoi na wysokosci 57cm, a tyl na wysokosci 58cm, dla mnie idealny setup, przod jedynie obciera na dziurach, ale czego ja nie zrobie dla wygladu
kola to 205/40/17/8,5 przod i 215/40/17/10 trzeba uwzgledniac naciag w jakims stopni dlatego podaje wszystkie paramtery
Dzieki Kolczat, :mrgreen: no właśnie nie pamiętałem czy podaje się od rantu do środka felgi czy od rantu do ziemi. Od rantu do ziemi mam 59cm opony mamy w tym samym rozmiarze ale Ty masz niższe koła bo masz szersza felgę. A w jaki sposób mam teraz policzyć ile jestem niższej od serii? Można to jakoś policzyć dokładnie czy mogę się porównywać tylko do innych aut??
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Oblicz ile ma średnica koła (fela+opona) Kolczata i ile twoja i ci wyjdzie różnica.
Możesz sobie to policzyć np tutaj: KALKULATOR
Możesz sobie to policzyć np tutaj: KALKULATOR
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
eSPe, ale on ma ten sam rozmiar kola co ja, z tym ze kazda marka ma inaczej wyliczone grubosci profili i miary szerokosci, do tego dochodzi naciag, ale Artur mysle ze bedziesz mial cos kolo- 70, po co Ci dokladnie wiedziec? ja teraz przy 18" spuszczam gwint na tyle ile pozwalaja kola, nie wazne czy bedzie to -50 czy -90, wazne zeby ladnie wszystko zgrywalo sie z buda i nie bylo mega dziur miedzy blotnikiem a opona
Szczerze mówiąc chce wiedzieć jak nisko zszedłem :mrgreen: i tak wiem ze jeszcze 2 - 3 centy muszę urwać bo za wysoko ten przód (i tak do wahacza mam nadal 15 centow... :roll: ) a o 18" na ta chwile nie myślę... wolałbym jakieś szerokie 17" bo 16" 9J już miałem i chciałem coś nowego :mrgreen:
[ Dodano ]
Dostałem ostatnio amortyzatory KW w rozliczeniu najprawdopodobniej jest to tyl z regulacja twardosci i regulacja tlumienia, jest to inox bez regulacji wysokosci. Tylko nie wiem do jakiego auta podejdą jesli ktoś móglby mi pomóc byłbym wdzieczny bo pisałem już do gości z KW ale odpowiedzi brak. Podaje numery mniej wiecej w takim ukladzie jak sa podane na naklejce:
KW
250 1104
Art. Nr.: 35325402
Auftr. Nr.: APL307
valve technology under protection of
US P-No. 6 651 788
EP P-No. 1 133 648
Interesuja mnie wszelkie informacje odnosnie tych amortyzatorow.
[ Dodano: 2012-05-14, 12:04 ]
Dodaję fotkę amortyzatorów może ktoś już spotkał się z takimi amorami...
Od KW dostałęm odpowiedz, że są to amortyzatory z Variant 3 ale nie wiedzą od czego...
[ Dodano ]
Dostałem ostatnio amortyzatory KW w rozliczeniu najprawdopodobniej jest to tyl z regulacja twardosci i regulacja tlumienia, jest to inox bez regulacji wysokosci. Tylko nie wiem do jakiego auta podejdą jesli ktoś móglby mi pomóc byłbym wdzieczny bo pisałem już do gości z KW ale odpowiedzi brak. Podaje numery mniej wiecej w takim ukladzie jak sa podane na naklejce:
KW
250 1104
Art. Nr.: 35325402
Auftr. Nr.: APL307
valve technology under protection of
US P-No. 6 651 788
EP P-No. 1 133 648
Interesuja mnie wszelkie informacje odnosnie tych amortyzatorow.
[ Dodano: 2012-05-14, 12:04 ]
Dodaję fotkę amortyzatorów może ktoś już spotkał się z takimi amorami...
Od KW dostałęm odpowiedz, że są to amortyzatory z Variant 3 ale nie wiedzą od czego...
Pany...nieźle się dziś zdziwiłem gdy zacząłem szukać sobie wkładów. Chcę sobie wymienić wklady na jakies nowe sportowe, nie moge kupic calych amorów tylko wkłady bo mam gwint...zabieram sie do szukania i nihuhu nic w sieci nie widzę :-|
Są jakies wklady do 80ki ale to standardy a potrzebuje sportowych o skróconym skoku.
Wertował ktoś podobny temat i może mi pomóc coś znaleźć?
Są jakies wklady do 80ki ale to standardy a potrzebuje sportowych o skróconym skoku.
Wertował ktoś podobny temat i może mi pomóc coś znaleźć?