[B4] Regulacja zamka drzwi
Witka. Tak czytam cały ten temat i widzę, że każdy chce wyregulować wysokość drzwi a nie naprawić zawias moje pytanie brzmi jakiej grubości/średnicy jest ten sworzeń (ten który się wyciera i przez niego drzwi z wiekiem opadają)? Ja też jestem zmuszony naprawić ten zawias i chce sobie przed rozbiórką przygotować zestaw naprawczy
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
JA postanowiłem rozebrać górny zawias bo to on w większości przypadków jest przyczyną opadających drzwi, i naprawą tej usterki a mianowicie zastąpiłem ten bolec z innego zawiasu. Tak wygląda zawias po uprzednim wybiciu tego bolca, ja zdemontowałem go z auta bo jest bardzo niewygodnie go wybić jak jest przykręcony.
Zdjęcie przedstawia zawias drzwi kierowcy. Bolec jest na tym zdjęciu odwrócony.
A to cały winowajca :-x
Problemem jest dolny zawias nie górny, panowie naprawdę nikt nie rozbierał tego dolnego ? na pewno da się coś z tym zrobić.sylwester28ET pisze:JA postanowiłem rozebrać górny zawias bo to on w większości przypadków jest przyczyną opadających drzwi, i naprawą tej usterki a mianowicie zastąpiłem ten bolec z innego zawiasu. Tak wygląda zawias po uprzednim wybiciu tego bolca, ja zdemontowałem go z auta bo jest bardzo niewygodnie go wybić jak jest przykręcony.
[url=http://images38.fotosik.pl/1597/c3210ad00367ab49m.jpg]Obrazek[/URL]
[url=http://images35.fotosik.pl/1419/cfe5ca27503bbe98m.jpg]Obrazek[/URL]
Jak kupiłem auto to też drzwi kierowcy trochę opadały. Akurat wykonywałem usługę u pewnego blacharza. Mówię mu, że mi drzwi opadają i jak to wyregulować...... a on kazał mi złapać razem ze soba za koniec drzwi, jedno odpowiednie szarpnięcie do góry i wróciły na swoje miejsce :mrgreen:
Dwa lata minęły i drzwi są ok. <ok>
Dwa lata minęły i drzwi są ok. <ok>
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
- sylwester28ET
- Forum Audi 80