[1z] słabo przyśpiesza, problemy z silnikiem
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
My też nie wiemybendzi40 pisze:mam problem bo auto mi sie tak jakby zatyka tzn.ciągnie i nieraz przy 80-110km/h tak jakby odcinało turbinę, nie wiem czy to przepływka czt co innego??

- Ganimadeus
- Forum Audi 80
O widzę że mój temat się nieźle rozkręcił 
dla mnie wszystko wrócił do normy... tak samo z siebie, wymieniłem kilka przewodzików po których nie było żadnego efektu przez jakiś czas a dopiero teraz samochód przyśpiesza jak powinien i pali ile powinien
teraz zostało mi rozwiązać problem z ciągle zapowietrzającymi się hamulcami, światłami długimi i oczywiście poprawki lakiernicze które zostawił mi poprzedni właściciel...

dla mnie wszystko wrócił do normy... tak samo z siebie, wymieniłem kilka przewodzików po których nie było żadnego efektu przez jakiś czas a dopiero teraz samochód przyśpiesza jak powinien i pali ile powinien

-
- Forum Audi 80
Jak chcesz żeby ci pomóc to zrób dynamiczne logi 003 ,004 i 011 na początek ...bez tego można sobie gdybać ...może przepływomierz ,może to ,może tamto ...no chyba że masz dużo części na podmiankę ,to możesz podmieniać zaczynając od przepływomierzabendzi40 pisze:a wiec tak po trasie 1300 km auto pod górką przestaje ciągnąć tak dziwnie odcina się,nie wiem co może być turbina odpada bo na prostej ciągnie normalnie a pod góre kosmos

[ Dodano: 2012-11-04, 19:15 ]
Nie byłbym tego taki pewienbendzi40 pisze:turbina odpada

- Ganimadeus
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Na pewno nie stało się to naglebendzi40 pisze:mam jeszcze kata możliwe ze sie zapchał

Zmierz ciśnienie doładowania ...chyba prosciej się nie dabendzi40 pisze:po trasie 1300 km auto pod górką przestaje ciągnąć tak dziwnie odcina się,nie wiem co może być turbina odpada bo na prostej ciągnie normalnie a pod góre kosmos

-
- Forum Audi 80
Widzę że dalej kombinujesz jak koń pod górkę i nie słuchasz co się mówi ...uczepiłeś się tej dżwigni :roll: nie chodzi i raczej gazując na postoju nie zobaczysz jak chodzibendzi40 pisze:chyba własnie turbo mi nie chodzi,
ta dzwignia od turbo do zaworu tego z cisnieniem nie chodzi a powinna