[1z] słabo przyśpiesza, problemy z silnikiem
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
My też nie wiemy Żeby się dowiedzieć ,ktoś kumaty powinien zerknąć na parametry przepływki i cisnienia doładowania w czasie jazdy ,czyli zrobić logi dynamiczne vagiem ...Być może zacina się n75 i chwilowo przeładowuje 8-)bendzi40 pisze:mam problem bo auto mi sie tak jakby zatyka tzn.ciągnie i nieraz przy 80-110km/h tak jakby odcinało turbinę, nie wiem czy to przepływka czt co innego??
- Ganimadeus
- Forum Audi 80
O widzę że mój temat się nieźle rozkręcił
dla mnie wszystko wrócił do normy... tak samo z siebie, wymieniłem kilka przewodzików po których nie było żadnego efektu przez jakiś czas a dopiero teraz samochód przyśpiesza jak powinien i pali ile powinien teraz zostało mi rozwiązać problem z ciągle zapowietrzającymi się hamulcami, światłami długimi i oczywiście poprawki lakiernicze które zostawił mi poprzedni właściciel...
dla mnie wszystko wrócił do normy... tak samo z siebie, wymieniłem kilka przewodzików po których nie było żadnego efektu przez jakiś czas a dopiero teraz samochód przyśpiesza jak powinien i pali ile powinien teraz zostało mi rozwiązać problem z ciągle zapowietrzającymi się hamulcami, światłami długimi i oczywiście poprawki lakiernicze które zostawił mi poprzedni właściciel...
-
- Forum Audi 80
Jak chcesz żeby ci pomóc to zrób dynamiczne logi 003 ,004 i 011 na początek ...bez tego można sobie gdybać ...może przepływomierz ,może to ,może tamto ...no chyba że masz dużo części na podmiankę ,to możesz podmieniać zaczynając od przepływomierza choć po opisanych objawach,jego wina jest mało prawdopodobna ...bendzi40 pisze:a wiec tak po trasie 1300 km auto pod górką przestaje ciągnąć tak dziwnie odcina się,nie wiem co może być turbina odpada bo na prostej ciągnie normalnie a pod góre kosmos
[ Dodano: 2012-11-04, 19:15 ]
Nie byłbym tego taki pewien sama turbina może być nówka ,co nie znaczy że masz szczelny dolot ,węzyki do n75 ,jak i sam n75 8-)bendzi40 pisze:turbina odpada
- Ganimadeus
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Na pewno nie stało się to nagle fakt ,katalizator o ile ori ,to po takim przebiegu nadaje się tylko do wywalenia ...tyle że takich objawów zapchany kat nie jest w stanie spowodować <ok>bendzi40 pisze:mam jeszcze kata możliwe ze sie zapchał
Zmierz ciśnienie doładowania ...chyba prosciej się nie dabendzi40 pisze:po trasie 1300 km auto pod górką przestaje ciągnąć tak dziwnie odcina się,nie wiem co może być turbina odpada bo na prostej ciągnie normalnie a pod góre kosmos
-
- Forum Audi 80
Widzę że dalej kombinujesz jak koń pod górkę i nie słuchasz co się mówi ...uczepiłeś się tej dżwigni :roll: nie chodzi i raczej gazując na postoju nie zobaczysz jak chodzi ... zostaw ją w spokoju i zmierz ciśnienie doładowania ,bo tak jak kombinujesz to do niczego nie dojdzieszbendzi40 pisze:chyba własnie turbo mi nie chodzi,
ta dzwignia od turbo do zaworu tego z cisnieniem nie chodzi a powinna