[AAH] co to za wąż z pokrywy zaworów?
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
czyli tą plastikową puszkę mam zaślepić co wąż z pokrywy zaworów do niej idzie
[ Dodano: 2013-01-18, 20:23 ]
[ Dodano: 2013-01-18, 20:23 ]
dawaj te fotki jutro będę działał :mrgreen:Slawo777 pisze:CześćW b3 mam dawno ale w V6 robiłem we wtorek i co do zaślepienia w kolektorze to mam zajefajny patent że jestem dumny że heeej ;-)Chcecie zdjęcie? Rurki puściłem do tyłu omijając kolektor wydechowy z daleka.Damian ile kosztują te filterki i gdzie kupiłeś?
Za mało to jest na świecie zajebinka dobrych przyjaciół ale nie martw się jestem tylko człowiekiem i popełniam stale błędy
Zdjęcie po przeróbce, prawa strona od przodu auta odma puszczona na belkę podłużnicy z prawej tak samo:
![Obrazek]()
![Obrazek]()
To jest zaślepka której użyłem,musiałem rozwiercić delikatnie wiertłem hmm 10-tką(dopasowałem) bez szkody szybkozłączki,rozciąłem na krzyż zaślepkę i wcisnąłem ma siłę opierając o stół ów uszczelnienie.
![Obrazek]()
Ta zaślepka i jak to przeważnie bywa nie mogę skojarzyć dokładnie bo zbieram różne popierdółki ale pochodzi ze sklepu meblarskiego lub stolarskiego.Demontaż na ori bez problemowe.Powodzenia
![Obrazek]()

Zdjęcie po przeróbce, prawa strona od przodu auta odma puszczona na belkę podłużnicy z prawej tak samo:
To jest zaślepka której użyłem,musiałem rozwiercić delikatnie wiertłem hmm 10-tką(dopasowałem) bez szkody szybkozłączki,rozciąłem na krzyż zaślepkę i wcisnąłem ma siłę opierając o stół ów uszczelnienie.
Ta zaślepka i jak to przeważnie bywa nie mogę skojarzyć dokładnie bo zbieram różne popierdółki ale pochodzi ze sklepu meblarskiego lub stolarskiego.Demontaż na ori bez problemowe.Powodzenia

- damianek1234561
- Forum Audi 80
filterek kupilem taki maly od paliwa w kazdym sklepie motoryzacyjnym powinienes dostac
dalem okolo 7zl i co roku zmieniam, po co filtr? azeby plam na asfalcie nie zostawiac i co by diagnosta na stacji sie nie czepial (pomijajac fakt wilgoci ktora moglaby sie dostac do pokrywy) .... odma podlaczona do kolektora czy filtra powietrza jest po to aby gazy wydostajace sie z silnika nie dostawaly sie do atmosfery normy emisji spalin itp niestety ma to swoje minusy gdyz tzw maselko zatyka nasze filtry, kolektory przez co mamy slabsze autko a w płencie zabijamy silniki po to robi sie wolna odme lub stosuje sie oil catch tank-a mysle ze temat jest wyczerpany w tej kwestji... <ok>
dalem okolo 7zl i co roku zmieniam, po co filtr? azeby plam na asfalcie nie zostawiac i co by diagnosta na stacji sie nie czepial (pomijajac fakt wilgoci ktora moglaby sie dostac do pokrywy) .... odma podlaczona do kolektora czy filtra powietrza jest po to aby gazy wydostajace sie z silnika nie dostawaly sie do atmosfery normy emisji spalin itp niestety ma to swoje minusy gdyz tzw maselko zatyka nasze filtry, kolektory przez co mamy slabsze autko a w płencie zabijamy silniki po to robi sie wolna odme lub stosuje sie oil catch tank-a mysle ze temat jest wyczerpany w tej kwestji... <ok>
Cześć
Dla tego są zwolennicy i przeciwnicy tego rozwiązania.Mam brata mechanika i też się z nim spierałem Zmieniłem jednak zdanie.Przez co odmawiają posłuszeństwa gaźniki zapiekają się wtryski.Nie tylko z braku jazdy mieszanej lub złego paliwa itp.Ja nikogo nie namawiam ani nie zmuszam. Wiesz jak sprawdzić w najprostszy sposób kondycję silnika?