[AAH] co to za wąż z pokrywy zaworów?
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
czyli tą plastikową puszkę mam zaślepić co wąż z pokrywy zaworów do niej idzie
[ Dodano: 2013-01-18, 20:23 ]
[ Dodano: 2013-01-18, 20:23 ]
dawaj te fotki jutro będę działał :mrgreen:Slawo777 pisze:Cześć W b3 mam dawno ale w V6 robiłem we wtorek i co do zaślepienia w kolektorze to mam zajefajny patent że jestem dumny że heeej ;-)Chcecie zdjęcie? Rurki puściłem do tyłu omijając kolektor wydechowy z daleka.Damian ile kosztują te filterki i gdzie kupiłeś?
Za mało to jest na świecie zajebinka dobrych przyjaciół ale nie martw się jestem tylko człowiekiem i popełniam stale błędy
Zdjęcie po przeróbce, prawa strona od przodu auta odma puszczona na belkę podłużnicy z prawej tak samo:
To jest zaślepka której użyłem,musiałem rozwiercić delikatnie wiertłem hmm 10-tką(dopasowałem) bez szkody szybkozłączki,rozciąłem na krzyż zaślepkę i wcisnąłem ma siłę opierając o stół ów uszczelnienie.
Ta zaślepka i jak to przeważnie bywa nie mogę skojarzyć dokładnie bo zbieram różne popierdółki ale pochodzi ze sklepu meblarskiego lub stolarskiego.Demontaż na ori bez problemowe.Powodzenia
Zdjęcie po przeróbce, prawa strona od przodu auta odma puszczona na belkę podłużnicy z prawej tak samo:
To jest zaślepka której użyłem,musiałem rozwiercić delikatnie wiertłem hmm 10-tką(dopasowałem) bez szkody szybkozłączki,rozciąłem na krzyż zaślepkę i wcisnąłem ma siłę opierając o stół ów uszczelnienie.
Ta zaślepka i jak to przeważnie bywa nie mogę skojarzyć dokładnie bo zbieram różne popierdółki ale pochodzi ze sklepu meblarskiego lub stolarskiego.Demontaż na ori bez problemowe.Powodzenia
- damianek1234561
- Forum Audi 80
filterek kupilem taki maly od paliwa w kazdym sklepie motoryzacyjnym powinienes dostac
dalem okolo 7zl i co roku zmieniam, po co filtr? azeby plam na asfalcie nie zostawiac i co by diagnosta na stacji sie nie czepial (pomijajac fakt wilgoci ktora moglaby sie dostac do pokrywy) .... odma podlaczona do kolektora czy filtra powietrza jest po to aby gazy wydostajace sie z silnika nie dostawaly sie do atmosfery normy emisji spalin itp niestety ma to swoje minusy gdyz tzw maselko zatyka nasze filtry, kolektory przez co mamy slabsze autko a w płencie zabijamy silniki po to robi sie wolna odme lub stosuje sie oil catch tank-a mysle ze temat jest wyczerpany w tej kwestji... <ok>
dalem okolo 7zl i co roku zmieniam, po co filtr? azeby plam na asfalcie nie zostawiac i co by diagnosta na stacji sie nie czepial (pomijajac fakt wilgoci ktora moglaby sie dostac do pokrywy) .... odma podlaczona do kolektora czy filtra powietrza jest po to aby gazy wydostajace sie z silnika nie dostawaly sie do atmosfery normy emisji spalin itp niestety ma to swoje minusy gdyz tzw maselko zatyka nasze filtry, kolektory przez co mamy slabsze autko a w płencie zabijamy silniki po to robi sie wolna odme lub stosuje sie oil catch tank-a mysle ze temat jest wyczerpany w tej kwestji... <ok>
Cześć Dla tego są zwolennicy i przeciwnicy tego rozwiązania.Mam brata mechanika i też się z nim spierałem Zmieniłem jednak zdanie.Przez co odmawiają posłuszeństwa gaźniki zapiekają się wtryski.Nie tylko z braku jazdy mieszanej lub złego paliwa itp.Ja nikogo nie namawiam ani nie zmuszam. Wiesz jak sprawdzić w najprostszy sposób kondycję silnika?