g00di pisze:Właśnie mam 3.11n i absolutnie wszystkie opcje w nim wypróbowałem.
No ok...a port com ,zgrałeś z przypisanym w menadzeże dla interfeisu ?
g00di pisze:ciekawe ,jak to myślałeś :?: :roll: to miarki oleju nie posiadasz przy silniku :?:
Mam i lałem za to najwyższe załamanie ;p myślałem, że po coś one tam jest kurna ;]
No kurna chyba nie pomyślałeś

,bo po to ono jest ,żeby było wiadomo gdzie jest bezwzględny poziom max ...ale do tego załamania ,a nie <ok>
g00di pisze: lałem za to najwyższe załamanie
<uhh> lejemy max do zakratkowanego pola na miarce ,które jest trochę poniżej tego załamania
g00di pisze:Nie wiem czy była kolizja bo zatrzymałem silnik w momencie jak imbus (bo to wpadło) było wkręcone między pasek a to koło może na 1cm
zdążyłeś dobiec do stacyjki ,zanim koło pasowe obruciło się raz :?: coś ściemniasz

Albo jesteś szybszy niż błyskawica . Po tej akcji wystarczyło sprawdzić czy silnik obraca się bez oporów i czy rozrząd zgrywa się na znakach 8-) ...nawet gdyby przeskoczył o dwa zęby ,to do kolizji zostaje jeszcze jeden

przy dwóch już czuć opór ,bo tłok liże zawór ,ale jeszcze nie zrobi mu nieodwracalnej krzywdy ...dopiero gdy przeskoczy o trzy zęby ,zawór dostanie na tyle że go skrzywi

i silnik ma kuku
rodzynek87 pisze:Munior jak zwykle masz racje 8-)
P.S. Nie wykminiłes co moze byc z moimi swiecami
Nie bardzo można cokolwiek wykminić ...jak temp.z czujnika jaką widzi komp ,jest prawidłowa ,to nie bardzo jest się czego czepić ...
[ Dodano: 2013-02-05, 22:15 ]
g00di pisze:A te telepanie może być od czujnika temperatury w pompie ?
O ile to "telepanie " to jak ja to mówię "przebieranie" silnika ,to na 99,9 % wina nastawnika potencjometrycznego ....