Witam serdecznie.
Pisze proszac o porady. Ktos wjechal mi w auto i uciekl z miejsca zdarzenia. Swiadkow niestety nie ma. Ucierpialy oba zderzaki:
Przod:
Tyl:
Wiekszosci z was pewnie by to nie przeszkadzalo. Ja jednak lubie jak auto jest zadbane.
Moje pytania do was ,iz mam dwa wybory:
Naprawa samodzielna(biorac pod uwage 0 jakiegokolwiek dosw.) Co mi bedzie potrzebne i czy jest jaka kolwiek szansa by zrobic to tak, zeby nie bylo czegokolwiek widac. Ew. koszta potrzebnych mi do tego materialow/narzedzi?
Czy polecacie moze kupic nowe zderzaki ,aczkolwiek w tym kolorze rzadko mozna cos znalezc ,a koszt lakierowania nie nalezy do najtanszych ?
Oddac samochod do fachowca. Jaki rachunek w tym wypadku na mnie czeka ?
Licze na wasza pomoc i wsparcie . Pozdrawiam
[80/B4/Cabrio] Naprawa przedniego i tylnego zderzaka
[80/B4/Cabrio] Naprawa przedniego i tylnego zderzaka
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2013, 19:54 przez PrzemekPrze, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli chodzi o przód, to pojedź do jakiegoś dobrego punktu gdzie spawają plastiki i niech Ci ten zderzak pospawają od środka - tak, żeby nie trzeba było malować. Znajomemu tak pospawali lusterko, że prawie tego nie widać - została tylko taka czarna kreseczka w miejscu gdzie łączy się to pęknięcie - prawie niewidoczna. Nic nie trzeba było malować. Zrób to bez malowania, bo szkoda pakować się w koszty.