[B4 1Z]Rezanie AC / BC + Manetka
Witam,
posiadam moduł AC z b4 tdi z 95r i chcę do zamontować do swojego tdi.
Jakie funkcje będę posiadał jeżeli wykorzystam tylko piny z kostki mc (masując piny 25 i i18).
czy będzie się pokazywała rezerwa paliwa np?
A co z sygnałem o wyjętym kluczyku ze stacyjki on jest potrzebny do czegoś (mi to nie działa bo nie działa sygnalizacja zostawionych świateł)
posiadam moduł AC z b4 tdi z 95r i chcę do zamontować do swojego tdi.
Jakie funkcje będę posiadał jeżeli wykorzystam tylko piny z kostki mc (masując piny 25 i i18).
czy będzie się pokazywała rezerwa paliwa np?
A co z sygnałem o wyjętym kluczyku ze stacyjki on jest potrzebny do czegoś (mi to nie działa bo nie działa sygnalizacja zostawionych świateł)
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Nie będziesz miał funkcji z AC takich jak kontrola żarówek, informacji o niskim poziomie płynu reszta powinna działać (chyba że coś pominąłem).
No jest potrzebny do tego abyś nie zostawił kluczyka w samochodzie. Ale chyba w audi 80 nie było tej funkcji, jest tylko wycie przy wyjętym kluczyku, otwartych drzwiach i włączonych światłach albo radiu. Ale przy ac za wycie odpowiedzialne jest osobne urządzenie.mrc92ns pisze:A co z sygnałem o wyjętym kluczyku ze stacyjki on jest potrzebny do czegoś
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
https://audi80.pl/all-brzeczyk-wlacz ... 319,30.htmaldi pisze:przy ac za wycie odpowiedzialne jest osobne urządzenie.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
No i wszystko pięknie działa do momentu odpalenia auta. Auto test jest OK ale po odpaleniu po paru sekundach wyskakuje komunikat czerwony o oleju. przewody od czujników podpięte pod piny 17 i 19. Czy ma jakieś znaczenie ustawienie suwaka z tyłu AC? jest ustawione na diesel EG. Dla zobrazowania wrzucam filmik (za chwilę się załaduje na yt)
- karolas123
- Forum Audi 80
no nie wiem, nr mam 8A0 919 067 D
Ale jak zamienione przewody, ze sobą? wg opisów podpięte sa dobrze. nie wiem czy to ma znaczenie ale np wcześniej na mc po przekręceniu zapłonu świeciły tylko kontrolki płynu hamulcowego i chłodniczego oleju nie. Kontrolka oleju zapalała się np przy nagłym hamowaniu jak trochę było go mniej w silniku
Ale jak zamienione przewody, ze sobą? wg opisów podpięte sa dobrze. nie wiem czy to ma znaczenie ale np wcześniej na mc po przekręceniu zapłonu świeciły tylko kontrolki płynu hamulcowego i chłodniczego oleju nie. Kontrolka oleju zapalała się np przy nagłym hamowaniu jak trochę było go mniej w silniku
- karolas123
- Forum Audi 80
- karolas123
- Forum Audi 80
No w sumie nie domyślił bym się :)
CHodzi mi gdzie one są? to są te przy chłodniczce oleju?
W sumie to mam małą niezgodność jednego przewou z opisem. a dokładnie z przewodem od wyłącznika ciśnienie oleju 0.3bara. Wg schematów powinien być biąło niebieski a u mnie w kostce w MC był niebiesko czarny. To może być też z tym coś nie tak?
skąd wziąść ewentualnie ten biało-niebieski? jest może w innej kostce?
Przy okazji co daje podpięcie sygnału świec żarowych pod ac? bo jest taki pin nr 24?
Prawie bym dorobił do wtyczki przewód właśnie na ten pin i od poziomu płynu hamulcowego
CHodzi mi gdzie one są? to są te przy chłodniczce oleju?
W sumie to mam małą niezgodność jednego przewou z opisem. a dokładnie z przewodem od wyłącznika ciśnienie oleju 0.3bara. Wg schematów powinien być biąło niebieski a u mnie w kostce w MC był niebiesko czarny. To może być też z tym coś nie tak?
skąd wziąść ewentualnie ten biało-niebieski? jest może w innej kostce?
Przy okazji co daje podpięcie sygnału świec żarowych pod ac? bo jest taki pin nr 24?
Prawie bym dorobił do wtyczki przewód właśnie na ten pin i od poziomu płynu hamulcowego