[ALL]Swap napędu Quattro
Bohema.
W b2 q firma quattro gmbh przerabiala podwozia pod Q . jak wymjmujesz kanape to dokładnie widać gdzie cieli podłogę w wstawiali nowa.
No ma opcji wsadzenia Q bez zmiany podłogi i tunelu.
Wielu już próbowało i niestety poległo i zniszczyli kilka B2 Coupe i B3 q sedany.
Niestety.
Polecam zakup ori quattro i jego odbudowe.
W b2 q firma quattro gmbh przerabiala podwozia pod Q . jak wymjmujesz kanape to dokładnie widać gdzie cieli podłogę w wstawiali nowa.
No ma opcji wsadzenia Q bez zmiany podłogi i tunelu.
Wielu już próbowało i niestety poległo i zniszczyli kilka B2 Coupe i B3 q sedany.
Niestety.
Polecam zakup ori quattro i jego odbudowe.
- Marcin_Skiii
- Forum Audi 80
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Dokładnie, mocowanie baku jest takie samo. Bak w quattro jest niższy ponieważ podłoga jest wyżej. Jest za to szerszy, na długości jest taki sam jak w ośce. Czyli bak z quattro zamontujemy do ośki zaś naodwrót nie.bohema667 pisze:Ponieważ quattro ma inny kształt tylnej części podłogi, zapewne i bak jest trochę inny, ale na 100% tak samo zamocowany.
panowie ponawiam pytanie z czego najlepiej szukać osprzętu quattro z jakiej wersji silnikowej ? żeby to wpakować do TDI oczywiście już pod skrzynie 6 gang np DQT myślę . były jakieś różnice w osprzęcie ? mocne , słabe . Tak dobrze nie jestem jeszcze w tym oblatany a chciałbym zbudować sobie napęd mocniejszy
http://olx.pl/oferta/audi-80-b4-sedan-2 ... e4b1730750
chodzi mi pogłowie ta oferta , trochę wisi już na tablicy
http://olx.pl/oferta/audi-80-b4-sedan-2 ... e4b1730750
chodzi mi pogłowie ta oferta , trochę wisi już na tablicy
Podłącze się pod temat, udało Mi się kupić Avanta 80 2.6 V6 Quattro 95 rok za 1200 PLN ( zerwany rozrząd) i chce przerzucić quattro do swojej oski 2.6 91 rok i trochę martwią Mnie podzielone opinie na temat podłużnic i ich grubości jak i postów o nie dolegającej łapie chyba skrzyni? Mógłby ktoś zająć oficjalne stanowisko ? Od razu zaznaczę, że dawca nie nadaje się do dalszej eksploatacji, bo jest wyrejestrowany. Jakie są można napotkać trudności
oprócz dodatkowego mocowania z tyłu.
oprócz dodatkowego mocowania z tyłu.