Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ALL]Przekładka silnika 1.8T do Audi 80 - FAQ

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego.
Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 07 wrz 2014, 22:47

Kurde człowieku napisalem ci jak krowie na rowie ze lapa ma plaszczyzne przylegania pod skosem a poduszka jest pionowo i zawsze sie bedzie tak skosowac, pozatym masz poduszke silnika nie tak jak potrzeba.
Rozwiazanie:
1-Trojkatny klin miedzy poduszke a łape.
2- odkrec poduszke i nawierc otwor na srube od strony chłodnicy obok otworu na ktory teraz jest przykrecona poduszka, jak ja odkrecisz to zobaczysz ze jest na to miejsce, wtedy poduszka przysunie ci sie blizej silnika o jakies 2 cm co w zupelnosci wystarczy. Nawet widac to jak wół na zdjeciu ktore wrzuciles.
Nawet jak ci sie bedzie jeszcze delikatnie skosowac to to OLEJ bo 3 lata tak jezdziło u mnie i nic sie nie działo.

I nie mecz juz ludziom głowy z ta łapa bo nic nie wymyslisz, wszystkie sa takie same.

I PROSZE CIE nie pisz ze nikt tutaj nikomu nie pomaga i wprowadza w blad bo tak nie jest tylko poprostu ty jestes niekumaty bo wystarczy chwile popatrzec na to co jest nie tak i rozwiazanie sie samo na mysl nasuwa ale jak sie liczy na gotowca od innych zamiast chwile ruszyc mozgiem to tak jest.
Informacje w tym temacie sa zgodne z prawda.

Awatar użytkownika
sagem
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z
Kontakt:

Post autor: sagem » 07 wrz 2014, 22:51

Daj spokój Adam, nie dość że chcesz pomóc, kompletnie BEZINTERESOWNIE, to finalnie zostaniesz obrzucony błotem - ot taka POLSKA mentalność.

Kicman
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kicman » 07 wrz 2014, 23:35

Ja .............................................................................................................................................................................!!!

Ludzie ........................................................................................................ prostu.

Słonik, ale nie mów że ktoś jest nie kumaty i nie obrażaj nikogo, czy ja cię w jakiś sposób obraziłem? Ja po prostu nie toleruję takich drutowatych rozwiązań bo mnie to drażni a kwestię poduszki już rozważałem tylko sagem mi puścił bzdurę. Jak bym odrazu otrzymał jasną, prostą, krótką informację że to norma i tak jest to bym sobie to zrobił jak trzeba i nie truł nikomu dupy.

Tak więc kolego sagem, bzdurę mi napisałeś po złości zapewne, gdybym dostał od razu taką informację jak teraz napisał mi kolega Słonik to wszystko by grało i tego wszystkiego by nie było, ot taka cała prawda ;-)

Dzięki Słonik, do ciebie nic nie mam bo przecież nie musiałeś wiedzieć co pisał mi sagem ;-)

Pozdro.
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2014, 08:37 przez Kicman, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
FranoF1
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: FranoF1 » 14 wrz 2014, 10:42

A w czym problem, żeby zrobić customowe łapy pod motor? Spawarki sie boisz...?

Kicman
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kicman » 14 wrz 2014, 12:26

FranoF1 pisze:A w czym problem, żeby zrobić customowe łapy pod motor? Spawarki sie boisz...?
Już sobie poradziłem, po prostu sagem sprzedał mi głupotę a słonik to wyprostował i jest wszystko OK na seryjnej łapie z A4, tyle że po małej modyfikacji. Jak wszystko z resztą bo nic nie pasuje jak trzeba ;-)

Awatar użytkownika
sagem
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebek
Silnik: 1.9 1Z
Kontakt:

Post autor: sagem » 14 wrz 2014, 17:31

Kicman pisze:Już sobie poradziłem, po prostu sagem sprzedał mi głupotę a słonik to wyprostował i jest wszystko OK na seryjnej łapie z A4, tyle że po małej modyfikacji. Jak wszystko z resztą bo nic nie pasuje jak trzeba
Skończ juz swoje wywody na mój temat, napisałem Ci ja, napisał Ci słonik,delikatnie mówiac jesteś nie kumaty i tyle. I pisaliśmy CI już, nie siej zamętu, że nic nie pasuje, bo pasuje, i to całkiem dobrze. "Nie pasuje" większość, to jak sobie sadzasz 4.2 bądź 2.7bi turbo, a tutaj praktycznie wszystko jest takie same. Nie jest to zmiana silnika z 2.0ABK na 2.0ABK, że wykręcasz jeden, wkładasz drugi i spinasz kostki. Jakoś inni robią i nie mają tak wielu problemów, wystarczy to co doczytają.

Kicman
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kicman » 15 wrz 2014, 02:10

sagem pisze:Skończ juz swoje wywody na mój temat, napisałem Ci ja, napisał Ci słonik,delikatnie mówiac jesteś nie kumaty i tyle. I pisaliśmy CI już, nie siej zamętu, że nic nie pasuje, bo pasuje, i to całkiem dobrze. "Nie pasuje" większość, to jak sobie sadzasz 4.2 bądź 2.7bi turbo, a tutaj praktycznie wszystko jest takie same. Nie jest to zmiana silnika z 2.0ABK na 2.0ABK, że wykręcasz jeden, wkładasz drugi i spinasz kostki. Jakoś inni robią i nie mają tak wielu problemów, wystarczy to co doczytają.
Weź zejdź ze mnie człowieku bo nie potrafisz nawet konkretnie na pytanie odpowiedzieć, słonik jakoś napisał mi coś zupełnie innego niż ty, więc nie wiem o co ci chodzi.

Owszem nic nie pasuje, dla mnie słowo pasuje ma całkiem inne znaczenie, jak by ktoś napisał że pasuje dość dobrze ale jednak nie do końca to mógł bym się z tym zgodzić. Na szczęście jestem na tyle kumaty że wszystko już u mnie pasuje na seryjnej prawej łapie ale po wielu przeróbkach i kombinacjach. Obecnie usiadło jak by oryginalnie z tego auta było ;-)

Tak więc sory ale czep się tramwaju a nie mnie :-D

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 15 wrz 2014, 06:57

Panowie, skończcie już ten temat :!:

Awatar użytkownika
smog_16
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: smog_16 » 21 paź 2014, 21:35

Panowie oderwie was od tego tematu , dwa inne pytania .
1.Nie mam jeszcze zamontowanej łapy od strony pasażera , ale wygląda tak że kolektor i pompa hamulcowa albo wejdą na styk albo trzeba będzie przerabiać kolektor .
2. Jesli chodzi o skrzynie chce zostawić ori jaka była w a6 1.8T aeb jakie przeguby i pół ośki dopasować bo nie mogę tego zgrać ?
Przekładam w Coupe ABK 92 r.

pawlikowski90
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pawlikowski90 » 21 paź 2014, 22:23

1.wchodzi na styk ale pasi. tylko rurke polecam od polo do podcisnienia serwo, jest fajnie wygieta i trzeba odrobine podgrzac w jednym miejscu
2. przełóż flansze ze swojej starej skrzyni i załóż swoje stare półosie

Awatar użytkownika
smog_16
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: smog_16 » 22 paź 2014, 18:24

pawlikowski90, Dzięki wielkie ! <ok>

tadeuszm
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tadeuszm » 08 lis 2014, 21:46

Witam Panowie , właśnie kończę przekładkę AEB zamiast 3A , na przekaźniku 215 z KE Motronika nie chodzi pompa paliwa , czy muszę zamienić przekaźnik pompy paliwa na 167 , pozdrawiam Tadeusz.

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 08 lis 2014, 22:08

Zobacz czy między złączami 47 i 46 (oznaczenie na skrzynce pod przekaźnikiem) pojawia się prąd po włączeniu zapłomu. Sprawdź miernikiem albo małą żarówką/LEDem.
Bo te przekaźniki powinny działać tak samo poza tym że ten obecny ma miejsce na bezpiecznik.

pawlikowski90
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pawlikowski90 » 12 lis 2014, 02:00

ja tez mam ten problem ze komputer nie podaje masy na przekaznik i zgłasza jego błąd ale jak wlozylem komputer do innego audi z seryjnym silnikiem to wszystko jest ok. Oczywiscie plus do przekaznika jest po zaplonie....

Awatar użytkownika
karolas123
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: karolas123 » 12 lis 2014, 11:25

pawlikowski90, NIe ma przypadkiem immo?/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl