[ALL]Przekładka silnika 1.8T do Audi 80 - FAQ
Kurde człowieku napisalem ci jak krowie na rowie ze lapa ma plaszczyzne przylegania pod skosem a poduszka jest pionowo i zawsze sie bedzie tak skosowac, pozatym masz poduszke silnika nie tak jak potrzeba.
Rozwiazanie:
1-Trojkatny klin miedzy poduszke a łape.
2- odkrec poduszke i nawierc otwor na srube od strony chłodnicy obok otworu na ktory teraz jest przykrecona poduszka, jak ja odkrecisz to zobaczysz ze jest na to miejsce, wtedy poduszka przysunie ci sie blizej silnika o jakies 2 cm co w zupelnosci wystarczy. Nawet widac to jak wół na zdjeciu ktore wrzuciles.
Nawet jak ci sie bedzie jeszcze delikatnie skosowac to to OLEJ bo 3 lata tak jezdziło u mnie i nic sie nie działo.
I nie mecz juz ludziom głowy z ta łapa bo nic nie wymyslisz, wszystkie sa takie same.
I PROSZE CIE nie pisz ze nikt tutaj nikomu nie pomaga i wprowadza w blad bo tak nie jest tylko poprostu ty jestes niekumaty bo wystarczy chwile popatrzec na to co jest nie tak i rozwiazanie sie samo na mysl nasuwa ale jak sie liczy na gotowca od innych zamiast chwile ruszyc mozgiem to tak jest.
Informacje w tym temacie sa zgodne z prawda.
Rozwiazanie:
1-Trojkatny klin miedzy poduszke a łape.
2- odkrec poduszke i nawierc otwor na srube od strony chłodnicy obok otworu na ktory teraz jest przykrecona poduszka, jak ja odkrecisz to zobaczysz ze jest na to miejsce, wtedy poduszka przysunie ci sie blizej silnika o jakies 2 cm co w zupelnosci wystarczy. Nawet widac to jak wół na zdjeciu ktore wrzuciles.
Nawet jak ci sie bedzie jeszcze delikatnie skosowac to to OLEJ bo 3 lata tak jezdziło u mnie i nic sie nie działo.
I nie mecz juz ludziom głowy z ta łapa bo nic nie wymyslisz, wszystkie sa takie same.
I PROSZE CIE nie pisz ze nikt tutaj nikomu nie pomaga i wprowadza w blad bo tak nie jest tylko poprostu ty jestes niekumaty bo wystarczy chwile popatrzec na to co jest nie tak i rozwiazanie sie samo na mysl nasuwa ale jak sie liczy na gotowca od innych zamiast chwile ruszyc mozgiem to tak jest.
Informacje w tym temacie sa zgodne z prawda.
Ja .............................................................................................................................................................................!!!
Ludzie ........................................................................................................ prostu.
Słonik, ale nie mów że ktoś jest nie kumaty i nie obrażaj nikogo, czy ja cię w jakiś sposób obraziłem? Ja po prostu nie toleruję takich drutowatych rozwiązań bo mnie to drażni a kwestię poduszki już rozważałem tylko sagem mi puścił bzdurę. Jak bym odrazu otrzymał jasną, prostą, krótką informację że to norma i tak jest to bym sobie to zrobił jak trzeba i nie truł nikomu dupy.
Tak więc kolego sagem, bzdurę mi napisałeś po złości zapewne, gdybym dostał od razu taką informację jak teraz napisał mi kolega Słonik to wszystko by grało i tego wszystkiego by nie było, ot taka cała prawda
Dzięki Słonik, do ciebie nic nie mam bo przecież nie musiałeś wiedzieć co pisał mi sagem
Pozdro.
Ludzie ........................................................................................................ prostu.
Słonik, ale nie mów że ktoś jest nie kumaty i nie obrażaj nikogo, czy ja cię w jakiś sposób obraziłem? Ja po prostu nie toleruję takich drutowatych rozwiązań bo mnie to drażni a kwestię poduszki już rozważałem tylko sagem mi puścił bzdurę. Jak bym odrazu otrzymał jasną, prostą, krótką informację że to norma i tak jest to bym sobie to zrobił jak trzeba i nie truł nikomu dupy.
Tak więc kolego sagem, bzdurę mi napisałeś po złości zapewne, gdybym dostał od razu taką informację jak teraz napisał mi kolega Słonik to wszystko by grało i tego wszystkiego by nie było, ot taka cała prawda
Dzięki Słonik, do ciebie nic nie mam bo przecież nie musiałeś wiedzieć co pisał mi sagem
Pozdro.
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2014, 08:37 przez Kicman, łącznie zmieniany 2 razy.
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Skończ juz swoje wywody na mój temat, napisałem Ci ja, napisał Ci słonik,delikatnie mówiac jesteś nie kumaty i tyle. I pisaliśmy CI już, nie siej zamętu, że nic nie pasuje, bo pasuje, i to całkiem dobrze. "Nie pasuje" większość, to jak sobie sadzasz 4.2 bądź 2.7bi turbo, a tutaj praktycznie wszystko jest takie same. Nie jest to zmiana silnika z 2.0ABK na 2.0ABK, że wykręcasz jeden, wkładasz drugi i spinasz kostki. Jakoś inni robią i nie mają tak wielu problemów, wystarczy to co doczytają.Kicman pisze:Już sobie poradziłem, po prostu sagem sprzedał mi głupotę a słonik to wyprostował i jest wszystko OK na seryjnej łapie z A4, tyle że po małej modyfikacji. Jak wszystko z resztą bo nic nie pasuje jak trzeba
Weź zejdź ze mnie człowieku bo nie potrafisz nawet konkretnie na pytanie odpowiedzieć, słonik jakoś napisał mi coś zupełnie innego niż ty, więc nie wiem o co ci chodzi.sagem pisze:Skończ juz swoje wywody na mój temat, napisałem Ci ja, napisał Ci słonik,delikatnie mówiac jesteś nie kumaty i tyle. I pisaliśmy CI już, nie siej zamętu, że nic nie pasuje, bo pasuje, i to całkiem dobrze. "Nie pasuje" większość, to jak sobie sadzasz 4.2 bądź 2.7bi turbo, a tutaj praktycznie wszystko jest takie same. Nie jest to zmiana silnika z 2.0ABK na 2.0ABK, że wykręcasz jeden, wkładasz drugi i spinasz kostki. Jakoś inni robią i nie mają tak wielu problemów, wystarczy to co doczytają.
Owszem nic nie pasuje, dla mnie słowo pasuje ma całkiem inne znaczenie, jak by ktoś napisał że pasuje dość dobrze ale jednak nie do końca to mógł bym się z tym zgodzić. Na szczęście jestem na tyle kumaty że wszystko już u mnie pasuje na seryjnej prawej łapie ale po wielu przeróbkach i kombinacjach. Obecnie usiadło jak by oryginalnie z tego auta było
Tak więc sory ale czep się tramwaju a nie mnie
Panowie oderwie was od tego tematu , dwa inne pytania .
1.Nie mam jeszcze zamontowanej łapy od strony pasażera , ale wygląda tak że kolektor i pompa hamulcowa albo wejdą na styk albo trzeba będzie przerabiać kolektor .
2. Jesli chodzi o skrzynie chce zostawić ori jaka była w a6 1.8T aeb jakie przeguby i pół ośki dopasować bo nie mogę tego zgrać ?
Przekładam w Coupe ABK 92 r.
1.Nie mam jeszcze zamontowanej łapy od strony pasażera , ale wygląda tak że kolektor i pompa hamulcowa albo wejdą na styk albo trzeba będzie przerabiać kolektor .
2. Jesli chodzi o skrzynie chce zostawić ori jaka była w a6 1.8T aeb jakie przeguby i pół ośki dopasować bo nie mogę tego zgrać ?
Przekładam w Coupe ABK 92 r.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
- karolas123