[Audi Cabrio] Cabrio by- stawsz - new setup :)
Atlas - dzięki wielkie za pomoc , najpierw sprawdzę czy mój amor z kitu podpasuje do nowego gwintu oraz sprawdzę stan amortyzatorów które bedą w komplecie.
Korzystając dziś z wybryków natury i 20 stopni Celcjusza na dworze postanowiłem wykonać małe rezanko .
Od dłuższego czasu leżało zakupione na allegro podstopnica z B4 wraz z blachą mocująca - wydawało mi się początkowo że bedzie trzeba tyko trochę demontaży tapicerki , 2,3 wkrety i bedzie po sprawie , ale życie nie jest zero - jedynkowe wiec okazała się grusza sprawa - podłoga z przodu jak widac jest trochę inna w naszych cabrio (przynajmniej z 94 r) i nie dodstosowano do niej przydatnego wynalazku . Ale nie poddałem się i przy pomocy kątówki , blachowkrętów i młotka udało się to ogarnąć .
A o to pośrednie efekty pracy i efekt końcowy - jak ktoś będzie zainteresowany pomocą to chętnie służę.
po ułożeniu wykładziny
i efekt prawie końcowy - zostało złożyć plastyki
Korzystając dziś z wybryków natury i 20 stopni Celcjusza na dworze postanowiłem wykonać małe rezanko .
Od dłuższego czasu leżało zakupione na allegro podstopnica z B4 wraz z blachą mocująca - wydawało mi się początkowo że bedzie trzeba tyko trochę demontaży tapicerki , 2,3 wkrety i bedzie po sprawie , ale życie nie jest zero - jedynkowe wiec okazała się grusza sprawa - podłoga z przodu jak widac jest trochę inna w naszych cabrio (przynajmniej z 94 r) i nie dodstosowano do niej przydatnego wynalazku . Ale nie poddałem się i przy pomocy kątówki , blachowkrętów i młotka udało się to ogarnąć .
A o to pośrednie efekty pracy i efekt końcowy - jak ktoś będzie zainteresowany pomocą to chętnie służę.
po ułożeniu wykładziny
i efekt prawie końcowy - zostało złożyć plastyki
Tomek , też miałem ale z racji jasno szarych dywanów , nie mogłem z niej korzystać - non stop była czarna i musiałem się pilnować aby nie postawić nogi stąd pomysł na przekładkę z B4 - ogólnie wygląd na duuuży plus , oczywiście tak subiektywnieKORU pisze:Świetny wynalazek, ja mam pod wykładziną wyprofilowaną taką podstopnicę. Uczę się z niej korzystać.
- Monster_C4
- Forum Audi 80
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9b9 ... a6a21.html
W komorze czysto jak na kuchennym stole
Nie będę słodzić - wszystko wiadomo <lol> Trzeba tylko będzie się razem na jakimś zlocie pokazać <ok>
W komorze czysto jak na kuchennym stole
Nie będę słodzić - wszystko wiadomo <lol> Trzeba tylko będzie się razem na jakimś zlocie pokazać <ok>
Po kilkumiesięcznych poszukiwaniach w końcu pojawiła się wisienka na torcie mojej Niuni
Po mimo tego , że wielu uzna pewnie to za wieśniacki pomysł to mi się bardzo podoba i dodaje uroku na przodzie auta.
A tu zdjęcie z lampą błyskową (oświetlenie w samochodzie było wyłączone )
Po mimo tego , że wielu uzna pewnie to za wieśniacki pomysł to mi się bardzo podoba i dodaje uroku na przodzie auta.
A tu zdjęcie z lampą błyskową (oświetlenie w samochodzie było wyłączone )
Ostatnio zmieniony 16 lis 2014, 19:09 przez stawsz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Monster_C4
- Forum Audi 80
Być może ... w sumie też sie nie znam, ale może być w każdym miejscu.Monster_C4 pisze:Pomysł nie jest wieśniacki - dobrze gra ze spryskami
Fajnie wygląda, bo ożywia (koloruje) przód po czarnym grillu.
Ten znaczek nie powinien nieco niżej być przypięty czy się nie znam? :mrgreen:
Jeśli wg Was powinien być niżej to przesunę w dół.
Szymon wcale nie wieśniacki chodzi o to, że to oznaczenie modelu. Jak wiemy nie było S2 w cabriolecie. Napis mówi wyraźnie S2. Tak samo sytuacja dotyczy właścicieli Audi A8 4.2 ktorzy montuja na grillu znaczek od S8 lub W12. Prawda natomiast jest taka że te A8 nawet koło S8-ki nie stało. Mniejsza o to jak ci sie podoba to zostaw. Ja bym nie założył oznaczeń od innego modelu.stawsz pisze:...Po mimo tego , że wielu uzna pewnie to za wieśniacki pomysł to mi się bardzo podoba i dodaje uroku na przodzie auta.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... _green.jpg
Znaczek powinien byc na takiej wysokości.
Tak masz rację, ale po mimo braku audi cabrio S2 chciałbym docelowo zrobić coś na wzór cabrio S2 - jak niektórzy wiedzą plany są na zakup i swap silnika ABY - ale to w mocno początkowej fazie jest.KORU pisze:Szymon wcale nie wieśniacki chodzi o to, że to oznaczenie modelu. Jak wiemy nie było S2 w cabriolecie. Napis mówi wyraźnie S2. Tak samo sytuacja dotyczy właścicieli Audi A8 4.2 ktorzy montuja na grillu znaczek od S8 lub W12. Prawda natomiast jest taka że te A8 nawet koło S8-ki nie stało. Mniejsza o to jak ci sie podoba to zostaw. Ja bym nie założył oznaczeń od innego modelu.stawsz pisze:...Po mimo tego , że wielu uzna pewnie to za wieśniacki pomysł to mi się bardzo podoba i dodaje uroku na przodzie auta.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... _green.jpg
Znaczek powinien byc na takiej wysokości.
Ogólnie w przypadku mojego cabrio wiele elementów (po za tym najważniejszym - silnikiem) jest wspólnych z s2 , ale to i tak nie ma znaczenia bo ten znaczek po prostu mi się podoba a nie wyobrażałem sobie założenia podobnego znaczka np S4 czy S3
Dzięki za zdjęcie - lecę przełożyć
zapomniales dodac + 5km :mrgreen:Kolczat pisze:stawsz, nie wysilaj sie, co bys nie powiedzial to czesci uzytkownikow nie przkonasz do tego znaczka, zaraz Ci zarzuca ze nie masz quattro i takie tam... mi sie podoba, sam mam znaczek zalozony ale od rs2 bo front tez takie auto przypomina, jak juz kolega wyzej wspomnial, znaczek ozywia ciemny front
To jest potęga logiki. Miało także inny rozstaw śrub oraz całą mase innych elementów.Kolczat pisze:...no widzisz Harry, nawet jak Ty zrobisz quattro to Ci powiedza ze rs2 mialo przeciez dach :mrgreen:
Apropo to dzisiaj czarne RS2 stało pod salonem Audi. Oglądałem je z bliska i na pokładzie była taka sama kierownica jak u mnie w Cabrio.