to chyba czujnik nowy od razu włożyłeś bo ja na zimnym silniku jak wyjąłem czujnik to pozbyłem się ~2L płynuPieterB pisze:mi uciekło z łyżeczkę do herbaty <ok>DaMaGe pisze:le tego płynu wypływa po wyjęciu czujnika ??
[B4 1Z]Mruga kontrolka płynu chłodzącego, chłodnica zimna
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
w ABK jest ciut łatwiej bo czujnik ten jest cit wyżej w 1Z jest z tyłu głowicy jak mi się zdaje i może dlatego jest gorzej. Tak mi się przynajmniej wydaje.DaMaGe pisze:to chyba czujnik nowy od razu włożyłeś bo ja na zimnym silniku jak wyjąłem czujnik to pozbyłem się ~2L płynuPieterB pisze:mi uciekło z łyżeczkę do herbaty <ok>DaMaGe pisze:le tego płynu wypływa po wyjęciu czujnika ??
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Silnik: 1.9 1Z
Migająca Kontrolka Układu chłodzenia
Witam! Szanolwni Panowie mam taki strasznie denerwujący problem ponieważ robie 3 godzinne trasy to strasznie razi w oczy przedstawie wam o co chodzi:
Jade autostradą od gdyni w strone Brodnicy wjezdzam na obwodnice i se tak jade zblizam sie do bramek puszczam gaz zatrzymyje sie zeby pobrać bilecik i zaczyna mrugać kontrolka nic olewam sprawe bo płyn właściewie woda jest nawet nad max w zbiorniczku oraz w całym ukladzie chłodzenia (włączam ogrzewanie grzeje wiec cały układ pełny i odpowietrzony)jade jakies 10 min kontrolka przestaje mrugać i o co z tym chodzi zjezdzam z autostrady kasuje bilecik robie chwilke podtoju znowu zaczyna mrugac gasze silnik odpalam zowrotem jade dalej po 3 sek nzowu mruga jade dalej jakis kilometr i przestaje I NASUWA SIE PYTANIE O CH... Z TYM CHODZI ????????????????
Jade autostradą od gdyni w strone Brodnicy wjezdzam na obwodnice i se tak jade zblizam sie do bramek puszczam gaz zatrzymyje sie zeby pobrać bilecik i zaczyna mrugać kontrolka nic olewam sprawe bo płyn właściewie woda jest nawet nad max w zbiorniczku oraz w całym ukladzie chłodzenia (włączam ogrzewanie grzeje wiec cały układ pełny i odpowietrzony)jade jakies 10 min kontrolka przestaje mrugać i o co z tym chodzi zjezdzam z autostrady kasuje bilecik robie chwilke podtoju znowu zaczyna mrugac gasze silnik odpalam zowrotem jade dalej po 3 sek nzowu mruga jade dalej jakis kilometr i przestaje I NASUWA SIE PYTANIE O CH... Z TYM CHODZI ????????????????
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Silnik: 1.9 1Z
Re: [B4 1Z]Mruga kontrolka płynu chłodzącego, chłodnica zimn
miałem ten sam problem najpierw strzelały węrze jeden po drugim i grzał sie jak cholera puzniej chłodnice rozsadziło i na tym zaprzestało po tym jak zrobiłem remont silnka (WYMIANA CIĄGŁA TERMOSTATU POMAGAŁA NA MIESIĄC WIEC NIE TO) ODKRECIŁEM głowice i co się okazało głowyca była krzywa i między tłokami była wyszczerbiona i wciskała cisnienie z kompresji w układ chłodzenia , do czego Dąże wymień najpierw uszczelkę pod głowicą jesli problem nadal sie pojawi wymień głowice pasuje też od Golfa 3 jesli nie możesz znaleść lub Passat b4
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
ale nikt tu nie pisze o takich skrajnościach i nikomu nie pękają węże - przynajmniej ja nie widzę by ktoś tu tak pisał, więc nie pisz że od razu trzeba wymieniać uszczelki pod głowicę Taka wymiana to dość spory koszt jak chce się zrobić jak trzeba i najpierw trzeba się dobrze upewnić czy to aby na pewno to.jawanki pisze:najpierw strzelały węrze jeden po drugim i grzał sie
A sama migająca kontrolka to jeszcze nie powód do wymiany uszczelki pod głowicą