jezeli sa przeblyski ze cos tam na nim sie wyswietla to zarowki sprawdz od tylu bc ma swoje podswietlenie. powinno sie palic razem z przyciskami z konsoli a po wlaczeniu swiatel przygasa do jasnosci reszty w liczniku. Jak nic nie wyswietla i nie przelacza funcji to cos sie musialo sfajczyc, popatrz na plytke drukowana w okolicy wyswietlacza (patrzac od przodu lewy dolny rog) po skosie tak jak jest plytka idzie linia oswietlenia zobacz czy sie nie spalila.bikermen pisze:Witam. Zamontowałem ac/bc no i wszystko gra oprócz bc. Mianowice gdy przekrecam kluczyk w stacyjce nie pokazuje mi nic a po chwili bardzo słabo wyswietla dane. Manetką tez nic sie nie da zdzialac, nie da sie przejsc do nastepnych opcji(manetka jest sprawna i podłączone jest dobrze). czy to wina BC??
[B4 1Z]Rezanie AC / BC + Manetka
-
- Moderator
- Imię: Michał
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Nie widać żeby było coś w nim przepalone. Podświetlenie działa ale dalej z manetką mam problem. No i jak włączam to na BC pokazuje mi 0.0 i po chwili pokazują sie wszystkie cyferki itp jakie są. po chwili czasu znikają i są słabo widoczne przebłyski że cos tam wyswietla.UFOtm pisze:jezeli sa przeblyski ze cos tam na nim sie wyswietla to zarowki sprawdz od tylu bc ma swoje podswietlenie. powinno sie palic razem z przyciskami z konsoli a po wlaczeniu swiatel przygasa do jasnosci reszty w liczniku. Jak nic nie wyswietla i nie przelacza funcji to cos sie musialo sfajczyc, popatrz na plytke drukowana w okolicy wyswietlacza (patrzac od przodu lewy dolny rog) po skosie tak jak jest plytka idzie linia oswietlenia zobacz czy sie nie spalila.bikermen pisze:Witam. Zamontowałem ac/bc no i wszystko gra oprócz bc. Mianowice gdy przekrecam kluczyk w stacyjce nie pokazuje mi nic a po chwili bardzo słabo wyswietla dane. Manetką tez nic sie nie da zdzialac, nie da sie przejsc do nastepnych opcji(manetka jest sprawna i podłączone jest dobrze). czy to wina BC??
witam podłaczalismy ostatnio AC/BC. AC dziala tak jak powino, spalenie podłaczylismy pod pin 49 i na BC srednie spalanie pokazuje =/-51 l :shock: wiec teraz moje pyatnie takie czy cos źle podłaczylismy czy tzreba przerabiac cos przy BC :?: na 20km odcinku to chyba rezerwa na AC z 4 razy mi sie zapaliła
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
to nie musi byc ten pin, kiedys jak to u siebie podlaczalem to lecialem woltomierzem wszystkie piny w kompie silnika, poruszajac pedalem gazu i tam gdzie sie zwiekszalo napiecie to tam podlaczylem, inna sprawa ze sie go pozniej pozbylem, zobacz pin 42, o poszukiwaniu pina gdzies ktos pisal, nawet i chyba w tym temacie dla 1Zdydo85 pisze:spalenie podłaczylismy pod pin 49
tak juz musi byc, wtym temacie albo temacie o AC jest to opisane, dlaczego tak jestdydo85 pisze:rezerwa na AC z 4 razy mi sie zapaliła
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
W końcu AC/BC + manetka podłączone i hula jak najlepiej. Podłączanie zajęło w ABK 4 godzinki i tu wielkie dzięki dla maciek12 za udzielanie porad przez gg i rozpisywanie schematów. Najdłużej zeszło z kalibrowaniem spalania ale po ustawieniu i przejechanych 100 km wszystko jak w zegarku, spalanie pokrywa się w pełni z wyświetlanym spalaniem w BC. <ok> <ok> <ok> wkrótce wrzucę fotki.
Wlasnie przegrałem bitwę z wyświetlaniem stacji na checku..
Mam takie radio :
oryginalnie miałem :
W czerwonej kostce w instalacji radia 3 przewody ( ena clock i data )
Podłączyłem je z kostką w radio według opisu i nic się nie dzieję.
Czy to możliwe że mój AC/BC nie tego nie obsługuje? Po co w takim razie byłaby ta część wiązki? auto to ACQ 89 rok.
Mam takie radio :
oryginalnie miałem :
W czerwonej kostce w instalacji radia 3 przewody ( ena clock i data )
Podłączyłem je z kostką w radio według opisu i nic się nie dzieję.
Czy to możliwe że mój AC/BC nie tego nie obsługuje? Po co w takim razie byłaby ta część wiązki? auto to ACQ 89 rok.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80