[B4 1Z]Rezanie AC / BC + Manetka
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Chyba trzeba się przejechać, żeby to zaczęło naliczać.pavloprod pisze:W mojej V6 po odłączeniu akumulatora i odłączeniu licznika oraz po ponownym podpieciu AC/BC nie pokazuje mi spalania!
Zrezane, tylko trzeba jeszcze do tego ustrojstawa podłączyć plus po stacyjce, bo bez tego piszczy cały czas.Szara80tkaTdi pisze:
przewody z pina 9 i 10 MC dajesz przez diody na brzeczyk lub inna grajaca pozytwke, a drugi przewod z brzeczyka na pin13 pozostaly po MC, czyli krancowka drzwi
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
przejezyczylem sie, lecz wiadomo oco chodzi
sa w alegro i nie tylko ori przekazniki o nr 292 i 259, oba sa stosowane jako brzeczyk maja piny 58,85,86,R jesli wykorzystamy poprzednia juz nieuzywana wiazke po MC to sprawa jest b.prosta
pod 58 podlacza sie swiatla pozycyjne, jezeli chcemy miec sygnalizacje obu stron to podajemy kazdy pin 57L i 57R przez diode prostownicza (pin9 i 10 z MC)
pod 85 podlaczyc trzeba przewod z krancowki drzwi (pin13 z MC)
pod 86 przewod ze stacyjki (pin12 z MC)
pod R przewod z wiazki MC (pin8 z MC)
jesli niezalezy nam na podlaczeniu sygnalizacji wlaczonego radia, mam tak zrobione u siebie to pod pin R w przekazniku dajemy jedna z pinow pozycyjnych, a pod pin 58 druga strone pozycjnych, i juz nie musimy sie bawic w diody, gdyz one juz sa w srodku
mam nadzieje ze watpliwosci rozwiane
sa w alegro i nie tylko ori przekazniki o nr 292 i 259, oba sa stosowane jako brzeczyk maja piny 58,85,86,R jesli wykorzystamy poprzednia juz nieuzywana wiazke po MC to sprawa jest b.prosta
pod 58 podlacza sie swiatla pozycyjne, jezeli chcemy miec sygnalizacje obu stron to podajemy kazdy pin 57L i 57R przez diode prostownicza (pin9 i 10 z MC)
pod 85 podlaczyc trzeba przewod z krancowki drzwi (pin13 z MC)
pod 86 przewod ze stacyjki (pin12 z MC)
pod R przewod z wiazki MC (pin8 z MC)
jesli niezalezy nam na podlaczeniu sygnalizacji wlaczonego radia, mam tak zrobione u siebie to pod pin R w przekazniku dajemy jedna z pinow pozycyjnych, a pod pin 58 druga strone pozycjnych, i juz nie musimy sie bawic w diody, gdyz one juz sa w srodku
mam nadzieje ze watpliwosci rozwiane
Ostatnio zmieniony 05 lip 2011, 12:34 przez Szara80tkaTdi, łącznie zmieniany 1 raz.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Dobra, to teraz ja mam pytanie
Dzięki uprzejmości kolegi Szara80tkaTdi, jestem w posiadaniu ori modułu kontroli świateł przód. W opisie rezania AC/BC autorstwa Sylwiastego jest ujęty przekaźnik 443919469A, natomiast mój ma nr 443919469 (bez tej literki A na końcu) i nie wiem jak go podłączyć :evil:
Ma on o jeden pin mniej niż przekaźnik opisany przez Sylwiastego, mógłby mi ktoś opisać pod które piny mojego przekaźnika co należy podpiąć ?
Pozdrawiam.
Dzięki uprzejmości kolegi Szara80tkaTdi, jestem w posiadaniu ori modułu kontroli świateł przód. W opisie rezania AC/BC autorstwa Sylwiastego jest ujęty przekaźnik 443919469A, natomiast mój ma nr 443919469 (bez tej literki A na końcu) i nie wiem jak go podłączyć :evil:
Ma on o jeden pin mniej niż przekaźnik opisany przez Sylwiastego, mógłby mi ktoś opisać pod które piny mojego przekaźnika co należy podpiąć ?
Pozdrawiam.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
No tak, tylko że ja mam nową podstawkę i jej oznaczenia w ogóle nie pokrywają się z oznaczeniami pinów na przekaźniku, niemniej jednak sam przekaźnik pasuje do niej bez rezania. Gdyby mi ktoś podał które piny przekaźnika pod co podłączyć to byłbym wdzięczny, bo nie chcę nic spalić
[ Dodano: 2011-05-18, 13:58 ]
Właśnie rozebrałem przekaźnik i się okazuje że to zwykły kontaktron :shock:
A dokładniej to kontaktron z cewką i 2 rezystory :roll:
[ Dodano: 2011-05-18, 13:58 ]
Właśnie rozebrałem przekaźnik i się okazuje że to zwykły kontaktron :shock:
A dokładniej to kontaktron z cewką i 2 rezystory :roll:
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Nadwozie: Sedan quattro
Dzisiaj podłączyłem moduł kontroli tylnych świateł, zakupiony na aukcji do której link ktoś wrzucił wcześniej.
I kurrka nie działa kontrola tylnych żarówek pozycyjnych. Jak tylko je włączę to piszczy że żarówka spalona.
I kontrola światła stopu też nie do końcu działa, jak wyjmę obie żarówki to od razu wyskakuje OK z jedną albo dwoma działa jak trzeba.
Chce ktoś potestować mój moduł u siebie :?: Bo może tylko nie lubi mojego samochodu.
I kurrka nie działa kontrola tylnych żarówek pozycyjnych. Jak tylko je włączę to piszczy że żarówka spalona.
I kontrola światła stopu też nie do końcu działa, jak wyjmę obie żarówki to od razu wyskakuje OK z jedną albo dwoma działa jak trzeba.
Chce ktoś potestować mój moduł u siebie :?: Bo może tylko nie lubi mojego samochodu.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
aldi, ztego co pamietam jak podlaczalem te ori modulki u siebie, jak byl tylny bez przedniego to wlasnie takie cos bylo, dopiero jak dorzucilem przedni zadzialalo elegancko
bo dwoch jednoczesnie nie wykryje, to nawet pisze w ksiazeczce "reguluje i naprawiam"aldi pisze:jak wyjmę obie żarówki to od razu wyskakuje OK
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Nadwozie: Sedan quattro
Dzięki na informacje. Trochę to pewnie zniweczy mój plan dorobienia sobie przedniego modułu na kontaktronach.
Teraz zostaje szukać modułu na przód albo wywalić ten z tylni w kosmos. Na razie odłączę kontrole świateł pozycyjnych i zostawię sobie sam stop.
Teraz zostaje szukać modułu na przód albo wywalić ten z tylni w kosmos. Na razie odłączę kontrole świateł pozycyjnych i zostawię sobie sam stop.
Rzeczywiście, ale pamiętam to z twojego tematu o tworzeniu własnych modułów na kontaktronach i przekaźnikach.Szara80tkaTdi pisze:bo dwoch jednoczesnie nie wykryje, to nawet pisze w ksiazeczce "reguluje i naprawiam"aldi pisze:jak wyjmę obie żarówki to od razu wyskakuje OK