a co ma być? na ciepłym to on paliwa nie będzie dawałKejpi pisze:Ale nadal źle odpala wyciągnąłem wtrysk rozruchowy na ciepłym silniku nie wiem jak na zimnym nie podaje paliwa sucho przed nim w wężyku paliwo jest co z tym fantem?

napisałem Ci wyżejKejpi pisze:to dlaczego on nadal słabo pali? gdzie szukać przyczyny?
czy nie przepuszcza paliwa do wężyka podciśnieniasprawdź regulator ciśnienia paliwa na listwie wtryskowej
filmik mi tu nic nie da bo co ja tam zobaczęKejpi pisze:zaraz nagram jak odpala dosłownie do 20:45 filmik
jeśli w nim będzie paliwo to jest do bani a sprawdzić najlepiej zaraz po zgaszeniuKejpi pisze:w wężyku będzie paliwo nawet po długim postoju tak, jak jest regulator nie sprawny?
nie,vag nie powie - trzeba wpiąć manometr, chyba nawet we wtryskiwacz rozruchowy by możnaKejpi pisze:i ciśnienie jak sprawdzić VAG powie?
Ale kiedyś sprawdzało się wzrokowo - trzeba wyjąć wszystkie wtryskiwacze wkładasz każdy do zbiorniczka i jedna osoba kręci rozrusznikiem(nie pamiętam jaki czas) a Ty patrzysz czy ładnie pylą + sprawdza się czy w każdym zbiorniczku jest mniej więcej taka sama ilość paliwa.Elementy elektryczne
Odłączyć wtryskiwacz i sprawdzić, czy impedancja wynosi w przybliżeniu pomiędzy 1 om a 16 omów.
Jeżeli odczyt pokazuje zero lub wartość nieskończoną, wymienić wtryskiwacz.
Sprawdzić, czy wartość wynosi 12 V w odniesieniu do uziemienia akumulatora po stronie zasilania wtryskiwacza.
Sprawdzić działanie przekaźnika sterowania (jeżeli jest on używany).
Sprawdzić ciągłość i stan podłączeń uziemienia.
Sprawdzić ciągłość i stan podłączeń do ECU.
Doprowadzenie paliwa
Sprawdzić ciśnienie w układzie paliwa.
Sprawdzić stan przewodu próżniowego do regulatora ciśnienia paliwa.
Sprawdzić działanie regulatora ciśnienia paliwa.
Sprawdzić wtryskiwacze pod kątem przecieków i uszkodzenia.
Sprawdzić wtryskiwacze pod kątem zabrudzenia wokół dyszy.
z tego co czytałem źle wpływa to na panewkiAlekssssander pisze:Taka rozbierznosc bardzo będzie przeszkadzac w działaniu silnika?