tez testowalem i takie same wyniki wyszly :mrgreen:romansek pisze:Moc ta sama,przynajmniej nieodczuwalem tego,zapalał normalnie nawet przy mrozie 25.Może trafiłem na dobry jakościowo niewiem.
[Wszystkie] Olej opałowy vs. olej napędowy
ja zalałem na pusty bak i nie widzę róznicy poza tą w kieszeni obawa tylko jedna kontrola bo jak mi padnie silnik to z oszczędności na oo kupię sobie drugi a tak na marginesie może ktoś wie jaka jest obecnie kara za jazdę na oo czy grozi za to sąd czy kończy się na mandacie bardzo mnie to ciekawi ale nie mogę znaleźć nic sensownego może ktoś doda cośsensownego :?:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
ja sądzę żeby lepiej wiedzieć bo jeżeli po twojej oszczędności będziesz miał zasrane akta to tak jak w moim przypadku mogę pożegnać się z pracą a cóż oszczędności każdy szuka mi wychodzi 150zł miesięcznie beczka na 2 miesiące to jest 300zł zalałem po raz pierwszy no ale cóż myślę że lepiej wiedzieć :shock:
silnik ci nie padnie no bo niby jak silnik nie jest smarowany opalem albo cos podobnego padnac moze pompa, wtryski ale jak lejesz szysciutki opal to nie wierze ze cos sie stanie z pompa i wtryskami no i jeszcze jak bedziesz dbal o filtry pozdroczachorek pisze:ja zalałem na pusty bak i nie widzę róznicy poza tą w kieszeni obawa tylko jedna kontrola bo jak mi padnie silnik to z oszczędności na oo kupię sobie drugi
leję czyściutki bo takie wskazówki dostałem żadnego mixolu ani uszlachetniaczy, znajomy na oo swoim passatem 1.9 td zdobił już uuuuuu albo i więcej i jest zadowolony z tych oszczędności ale nadal nurtuje mnie problem kary wiem że mojego znajomego zatrzymano do kontroli mercem beczką dodam bo to istotne i to jakieś 2 lata temu dostał mandat i akcyzę do zapłaty koszt ok 800zł nic pozatym ale czy coś w tej sprawie się zmieniło nie wiem dodam że znajomy to osoba fizyczna a nie podmiot gospodarczy bo to ma istotne znaczenie ale jak jest TERAZ!!
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
Mam pytanko?
Ze względów oszczędnościowych zacząłem jeździć na opale i po przejechaniu ok. 11 tys. kilometrów nawalił mi nastawnik i teraz się zastanawiam czy awaria nastawnika mogła być spowodowana jazdą na opale?
Nie wiem czy dalej wlewać opał czy nie, a może zastosować jakąś mieszankę np. opału z olejem napędowym?
Ze względów oszczędnościowych zacząłem jeździć na opale i po przejechaniu ok. 11 tys. kilometrów nawalił mi nastawnik i teraz się zastanawiam czy awaria nastawnika mogła być spowodowana jazdą na opale?
Nie wiem czy dalej wlewać opał czy nie, a może zastosować jakąś mieszankę np. opału z olejem napędowym?
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Audi 80 Klub
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Wiele stacji ma takie dystrybutory gdzie można kupić OO w bańkę. Ale to raczej mniejsze prywatne stacje. Na markowych tego nie znajdziecie. Najlepiej popytać wśród znajomych. Bo często nie można kupić tego tak sobie od ręki. To coś jak dilowanie narkotykami Są takie miejsce gdzie można to kupić, ale nie mówi się o tym głośno.