[ALL] Swap na 1Z.
-
- Audi 80 Klub
dzięki kolego , bo $$$ i pracy to trochę pochłonęło i to nie koniecmrozoo pisze:profi robota
zapala od kopka i cisza , jazda reweli nie ma w porównaniu z poprzednikiem który zamiatał na 10mm i VNT ale jedzie i nie ostatni :mrgreen: , pompa to 11mm do zmodzenia bo ma usterkę i jedzie na statycznym ustawieniuslawek88yo pisze:no i jak maszyna chodzi jak się silnik sprawuje na mechanicznej pompie ??
-
- Audi 80 Klub
jak czas i $$ pozwolą to plan jest taki że ma lepiej brykać od poprzednika , i spalanie ma być podobnekarol121 pisze:to teraz fura bedzie brykac <ok>
poka i mierz i jak z zużyciem ON , bo ja dopiero przejechałem 150 km , ty masz sama fale z TDI ? ona sama nie p&pkarol121 pisze:ale dobrze wymiata jak na ori pompie nie mierzylem ile ma do setki ale zrobi sie pomiar <ok>
jaki czas do 100 bo u mnie na razie dorównuje TD , i muszę składać nową pompę więc korzystając z okazji ogłoszę że kupie pompę AAZ/ABL z kołem pasowym , może być zatarty tłoczek /rozszczelniona ale całakarol121 pisze:nie mierzylem spalania ale przy mojej jezdzie nie wiem czy jest oszczedny a turbo laduje do 1bara, musze jeszcze zamontowac IC
- bieniek1984
- Forum Audi 80
Jak kupiłem właśnie 1,9 TDI 1Z który w serii miał 2,8 benz tylko nie wiem jak z rejstracją będzie bo nie ma zmianki w karcie pojazdu że inny silnik jest a dowód rejstracyjny jest normalnie 1,9 TDI po VIN code wyskakuje normlanie jako 2,8.
Jutro zaczynam prces rejstracji mam nadzieje że nikt nie zrobi problemów. Auto już było normalnie od 3 lat tak zrobione i jedziło po Polsce.
Jutro zaczynam prces rejstracji mam nadzieje że nikt nie zrobi problemów. Auto już było normalnie od 3 lat tak zrobione i jedziło po Polsce.
B4 kupiłeś , po zmianie motoru vin nie zmienia , a w dowodzie jaka pojemność jak 2.8 to morze być problem przy zmianie na 1.9 bo kwity na silnik wymagają i na przegląd musisz i tam zmianabieniek1984 pisze:Jak kupiłem właśnie 1,9 TDI 1Z który w serii miał 2,8 benz tylko nie wiem jak z rejstracją będzie bo nie ma zmianki w karcie pojazdu że inny silnik jest a dowód rejstracyjny jest normalnie 1,9 TDI po VIN code wyskakuje normlanie jako 2,8.