Nauczyć się odpowiednio poruszać prawą stopą oraz wykorzystywać moc silnika w zakresie nawiększej sprawności spalania mieszanki. Sprawdź wtryski.pawelrybak15 pisze:jak maxymalnie zminimalizować spalanie w silniku 1,6 Turbo D ?
[1.6/1.9 TD] Modyfikacje - jak podniesc moc - foto
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Ja po ostatniej nauczce z pseudo ekonomicznym setupem powróciłem do setupu mocnego :mrgreen:
Pin max agresywnie i bez podkładki, prócz tego ciśnienie doładowania 1,2 bar (po naprawie zapiekającej się klapki WG bez problemu tyle napompuje ) i bezdymna dawka Dym mam tylko przy mocnej przegazówce na luzie i nie ma go wcale dużo, podczas jazdy dymu wcale nie ma Auto jeździ teraz naprawde fajnie, jak już wyjdę na prostą z kolorami na samochodzie to inwestuje w pompę 10tkę <ok>
Pin max agresywnie i bez podkładki, prócz tego ciśnienie doładowania 1,2 bar (po naprawie zapiekającej się klapki WG bez problemu tyle napompuje ) i bezdymna dawka Dym mam tylko przy mocnej przegazówce na luzie i nie ma go wcale dużo, podczas jazdy dymu wcale nie ma Auto jeździ teraz naprawde fajnie, jak już wyjdę na prostą z kolorami na samochodzie to inwestuje w pompę 10tkę <ok>
Pany mnie turbo dmucha maxymalnie na każdym biegu do 0,7bar na postuju po wcisnięciu gazu do odcinki dmucha tak jakby do 0,5bar - obroty do 5tysiecy się wkręcają przynajmiej na postoju i 1,2 i 3 biegu co podkręcic aby dmuchało przynajmiej do 0,9 bara w trakcie butowania? nie czytałem tego tematu bo zabardzo niechcem nic nakrecić niepotrzebnie
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Niedawno udało mi się naprawić zapieczony zawór WG w Garrett T2, niestety chyba znowu mam ten sam problem :evil:
Zna ktoś jakiś sprawdzony i skuteczny sposób na naprawę tego dziadostwa na dłużej niż kilka dni ?
Ewentualnie, czy jazda z zablokowanym zaworem WG grozi rozwaleniem silnika ?
Mam pompę seria, bez żadnych modów, dawka paliwa generalnie bezdymna (trochę przydymia przy pociskaniu)
Zna ktoś jakiś sprawdzony i skuteczny sposób na naprawę tego dziadostwa na dłużej niż kilka dni ?
Ewentualnie, czy jazda z zablokowanym zaworem WG grozi rozwaleniem silnika ?
Mam pompę seria, bez żadnych modów, dawka paliwa generalnie bezdymna (trochę przydymia przy pociskaniu)
Witam
Mam pytanie jak można zwiększyc cisnienie przy turbinie K14???
W jaki spodób zmierzyc ciśnienie przed podkręceniem i po???
Wiem jak wygląda manual boost control.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/001 ... 6226f.html
Mam pytanie jak można zwiększyc cisnienie przy turbinie K14???
W jaki spodób zmierzyc ciśnienie przed podkręceniem i po???
Wiem jak wygląda manual boost control.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/001 ... 6226f.html
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
w WG kontra 10 i szpilka w środku , wkręcasz szpilkę http://imageshack.us/photo/my-images/503/turbons4.jpg/Og_r92 pisze:Mam pytanie jak można zwiększyc cisnienie przy turbinie K14???
Og_r92, Jeszcze dodam, że samo podniesienie ciśnienia turbodoładowania przy pompie ,,eko" którą posiadasz... mic ci nie da :shock:
Chyba, że masz zbyt niskie doładowanie i dymi ci na czarno podczas przyśpieszania.
Na początek zmierz ciśnienie jakie pompuje turbo.
PS. Kiedyś jeździłem AAZ-tem kolegi z ,,eko" pompą ... zero odejścia (jak zwykły ,,D").
Nawet mój bez modów (pompa LDA)... zbierał się o bniebo lepiej. Nawet jak ten kolega przjechał się moim sprzętem, to był w szoku.
Po zmianie ,,boost-pina"... sam jestem w szoku :lol:
Chyba, że masz zbyt niskie doładowanie i dymi ci na czarno podczas przyśpieszania.
Na początek zmierz ciśnienie jakie pompuje turbo.
PS. Kiedyś jeździłem AAZ-tem kolegi z ,,eko" pompą ... zero odejścia (jak zwykły ,,D").
Nawet mój bez modów (pompa LDA)... zbierał się o bniebo lepiej. Nawet jak ten kolega przjechał się moim sprzętem, to był w szoku.
Po zmianie ,,boost-pina"... sam jestem w szoku :lol:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt: