[b3 2.3 7A] Modyfikacje - Kompresor - teoria - sens ?
Na razie postaram się zamontować kompresor i zrobić doładowanie 0,3 - 0,4 bar bez odprężania silnika.
Puzniej ewentualnie jeśli wszystko wypali zastanowię się nad odprężaniem silnika,póki co to kompletuje części,muszę opracować mocowanie kompresora,konstrukcje dolotu,koła pasowe itp.
Będę pisał na bieżąco o postępach w pracach i postaram się wrzucić jakieś foto.
Puzniej ewentualnie jeśli wszystko wypali zastanowię się nad odprężaniem silnika,póki co to kompletuje części,muszę opracować mocowanie kompresora,konstrukcje dolotu,koła pasowe itp.
Będę pisał na bieżąco o postępach w pracach i postaram się wrzucić jakieś foto.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
teraz to już sam nie wiem bo ciśnienie jest równe na wszystkich tłokach (10) .Przeglądałem dane na stronie klubu i takie ma ten silnik nominalne nominalne
Nie powiem ze nie ciągnie od dołu ale taki porządny ciąg zaczyna się od ok 4500 obr.Leo u Ciebie jak jest?A może ktoś ma taki model i coś powie jek to jest u niego :?: :?: :?:
Pozdrawiam :!: :!: :!: :shock:
Nie powiem ze nie ciągnie od dołu ale taki porządny ciąg zaczyna się od ok 4500 obr.Leo u Ciebie jak jest?A może ktoś ma taki model i coś powie jek to jest u niego :?: :?: :?:
Pozdrawiam :!: :!: :!: :shock:
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
u mnie też jest kopnięcie przy 4500 i tak ma być! To jest silnik który potrzebuje obrotów aby jechać, ale to nie jest tak że od dołu nie jedzie, jedzie i to bardzo dobrze, w porownaniu do innych. a to, że ma kopa powyżej 4500 to tylko sprawia, że tam gdzie inne auta puchną, ten się dopiero wyrywa. I oto chodzi <ok>
Ja nie.Interesuje mnie to co napisał Seba "S2 to mała przepasc miedzy 7A.Troche pogrzebać i S2 bedzie wciagał nosem " .jmm pisze:Ale o co chodzi, S2 bez turbo? Czyżbyś padł ofiarą S2 2.8 z allegro? :lol:*RoBi* pisze:Jakies konkrety :mrgreen: ??seba1025 pisze:Co ty gadasz, jakich bolidów S2 to mała przepaść miedzy 7A. Troche pogrzebać i S2 bedzie wciagał nosem:)(wolnossący, bo turbo podejzewam ze by jeździło jak S2).
Wiec sie pytam czy ma jakies konkrety co do tego wciagania .
nie ma to jak nutka irytujących postów.No coż S2 i 7A z turbo by było coś ala S2 ale jeszcze by go nie brało. To po pierwsze. Po drugie pisałem o 7A mającym tyle samo koni co S2 ale jako wolnossący, wtedy by S2 wciągało o to mi chodziło. A żeby tak zrobić nie trzeba sie męczyć za wiele, nie mówie o stożka i innych badziewiach. Wystarczy troche po czytać, podłubać w głowicy wałku itp. ogólnie pisząć. A praktycznego potwierdzenia niestety nie mam. Ale bardzo bym chciał pomuc komuś kto ma na to kase.
Jmm a twoja wypowiedź była denna, bo jak widzisz ani słowa o AAH nie pisałem:]. A może mi go zazdrościsz? uuuuu to taka słabość:) Pozdro 2800ccm hehe
Ps.
sory za częsciowy OT ale chyba Jmm mi wybaczy:]
Jmm a twoja wypowiedź była denna, bo jak widzisz ani słowa o AAH nie pisałem:]. A może mi go zazdrościsz? uuuuu to taka słabość:) Pozdro 2800ccm hehe
Ps.
sory za częsciowy OT ale chyba Jmm mi wybaczy:]