[Audi Avant 2.2T Q]rodzinne kombi, MTM
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Szczerze to myślałem o czymś podobnym co napisał tomkom, tylko zrobić jak słonik mówi, blacha USA wklejona, czy to na taśmę, czy na silikon, bezpośrednio do klapy, a na nią dorobić albo jakieś szybkie mocowanie P&P tablicy kwadratowej, lub jakieś magnesy neodymowe czy coś i w razie awarii szybka podmianka. No zobaczymy, dziś złożę papiery o tablice w WK, a USA tablicę pewnie dojdzie na poniedziałek - wtorek, wtedy będę kombinował. <ok>
Aktualnie szukam tylnych poliftowych boczków pod elektrykę wraz z mechanizmem i klamkami. Jak ktoś by coś wiedział, będę wdzięczny.
Aktualnie szukam tylnych poliftowych boczków pod elektrykę wraz z mechanizmem i klamkami. Jak ktoś by coś wiedział, będę wdzięczny.
Ostatnio zmieniony 23 paź 2013, 20:29 przez sagem, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
A czemu to? Jak jest ogarnięty policjant to i tak czy srak się p........ o tą tablice. Wiem miałem jeździłem, jeden nawet nie zauważył, a drugi płakał i marudził.eSPe pisze:mikoPKK99 napisał/a:
Zrób blachę USA z czcionką niemiecką.
Tak ekstra, super, hipcio, pysznie..... i strać dowód przy pierwszej kontroli.
Nie przeklinaj bo następnym razem będzie ostrzeżenie.
Ostatnio zmieniony 23 paź 2013, 20:30 przez Krycha, łącznie zmieniany 2 razy.
Krycha, to forum schodzi na psy a słownictwa to chyba już nikt Cię nie nauczy. Dziwne że nawet na diagnostyce diagnosta się nie zjarzył dopiero jak mu zaczęły kierunki za szybko mrugać od ledów to zaczął się dopatrywać w rejestracji drugiego dna.
Jeśli i tak mają się przyczepić to co stoi na przeszkodzie żebyś wrzucił sobie indywiduala KRYCHA zrobionego na allegro. Jak i tak się mają czepiać to iść grubo.. sarkazm.
Właśnie na tym polega cienka linia żeby zrobić coś poza prawem a żeby nie kuło w oczy i nie prowokowało. Jeśli będziesz miał oklejone wszystkie przednie szyby na czarno i stojąc koło radiowozu zaczniesz je zamykać to jasne, że policjant się da sprowokować.. a jeśli będziesz stał koło radiowozu i szyba będzie 10 cm wystawała z drzwi i mimo że na czarno oklejona nie sprowokuje tak szybko policjanta.
Jeśli i tak mają się przyczepić to co stoi na przeszkodzie żebyś wrzucił sobie indywiduala KRYCHA zrobionego na allegro. Jak i tak się mają czepiać to iść grubo.. sarkazm.
Właśnie na tym polega cienka linia żeby zrobić coś poza prawem a żeby nie kuło w oczy i nie prowokowało. Jeśli będziesz miał oklejone wszystkie przednie szyby na czarno i stojąc koło radiowozu zaczniesz je zamykać to jasne, że policjant się da sprowokować.. a jeśli będziesz stał koło radiowozu i szyba będzie 10 cm wystawała z drzwi i mimo że na czarno oklejona nie sprowokuje tak szybko policjanta.
Ostatnio zmieniony 23 paź 2013, 20:36 przez tomkom1, łącznie zmieniany 1 raz.
A tak żartując to i tak przekładać tą tablicę w tę i z powrotem? :mrgreen: to Ci co mają wystające koła to powinni ze sobą wozić wąskie i jak milicja ich zatrzyma to szybko przekładać żeby dowodu nie stracić, co to za hard core. :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 23 paź 2013, 20:38 przez duo, łącznie zmieniany 1 raz.
duo, właśnie nie przekładać, po prostu jeździć z małą, a w sytuacji krytycznej mieć dobre wytłumaczenie.
eSPe ma tego pecha, że ma rejestracje przykręcaną wiec raczej upomnieniem mu się nie skończy. Wiadomo że robił to z premedytacją. Inaczej jeśli masz rejestrację jedną na drugiej i tej właściwej zapomniałeś założyć po myciu auta.
Najprędzej skończy się upomnieniem.
Większość aut jest niestety szeroko rozpoznawalna na mieście więc jest duża szansa że trafi się kilka razy na tego samego policjanta. Wtedy kiepska sprawa, ja swoich ulubionych kilku mam, ale od roku jest spokój.
eSPe ma tego pecha, że ma rejestracje przykręcaną wiec raczej upomnieniem mu się nie skończy. Wiadomo że robił to z premedytacją. Inaczej jeśli masz rejestrację jedną na drugiej i tej właściwej zapomniałeś założyć po myciu auta.
Najprędzej skończy się upomnieniem.
Większość aut jest niestety szeroko rozpoznawalna na mieście więc jest duża szansa że trafi się kilka razy na tego samego policjanta. Wtedy kiepska sprawa, ja swoich ulubionych kilku mam, ale od roku jest spokój.
Ostatnio zmieniony 24 paź 2013, 17:06 przez tomkom1, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Kontakt:
Słownictwo to moja sprawa, a jeśli to forum Ci się nie podoba to po prostu wyjdź.tomkom1 pisze:Krycha, to forum schodzi na psy a słownictwa to chyba już nikt Cię nie nauczy. Dziwne że nawet na diagnostyce diagnosta się nie zjarzył dopiero jak mu zaczęły kierunki za szybko mrugać od ledów to zaczął się dopatrywać w rejestracji drugiego dna.
Ostatnio zmieniony 24 paź 2013, 17:07 przez Krycha, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja wiem, wiem jaja sobie robię. Ja przez ulubionych policjantów musiałem kupić inne auto do jazdy do pracy za czasów pewnego B4. 

Ostatnio zmieniony 24 paź 2013, 17:08 przez duo, łącznie zmieniany 1 raz.
Krycha, twoje argumenty do mnie nie przemawiają. Nie chcę tu sagem'owi robić bagna wiec proszę skup się na merytorycznej kwestii.
Ostatnio zmieniony 24 paź 2013, 17:10 przez tomkom1, łącznie zmieniany 1 raz.
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Panowie ogar, chcecie się powymieniać miłosnymi opowieściami to na pw.
Tablicę zamówiłem, na razie taka jak u eSPe, nie jest to żaden majątek i jak będzie lipa zawsze mogę zamówić drugą. Ja po porostu pytam, bo jest sporo osób które to przerabiały i opinie na pewno się przydadzą.
duo, cyknąć tablicę na tablicę w 10 sekund to nie zmienić cztery koła. tak czy tak, jak policjant będzie chciał się przyczepić to i tak się przyczepi.
Pozdro
Tablicę zamówiłem, na razie taka jak u eSPe, nie jest to żaden majątek i jak będzie lipa zawsze mogę zamówić drugą. Ja po porostu pytam, bo jest sporo osób które to przerabiały i opinie na pewno się przydadzą.
duo, cyknąć tablicę na tablicę w 10 sekund to nie zmienić cztery koła. tak czy tak, jak policjant będzie chciał się przyczepić to i tak się przyczepi.
Pozdro
Ostatnio zmieniony 24 paź 2013, 17:12 przez sagem, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy ktoś tu czyta coś? Napisałem 2x że sobie jaja robię. :mrgreen:sagem pisze:Panowie ogar, chcecie się powymieniać miłosnymi opowieściami to na pw.
Pozdro
Ostatnio zmieniony 24 paź 2013, 17:17 przez duo, łącznie zmieniany 1 raz.
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Kontakt:
Zawsze można na blachę US na szybko w "razie awarii" przykleić kwadrata na dwustronną taśmę z uprzednio przygotowanych pasków i podklejonych już na blachę. Co prawda demontaż potem na spokojnie kwadrata będzie trudny.
Pomysł tomkom'a fajny i ma coś podobnego u siebie zrobione. Ja jak bym wiercił US czy tam ori to chciałbym co by otwory były w czarnych miejscach co by nie było śrub widać. Mi się po prostu nie podobają podziurawione tablice.
Pomysł tomkom'a fajny i ma coś podobnego u siebie zrobione. Ja jak bym wiercił US czy tam ori to chciałbym co by otwory były w czarnych miejscach co by nie było śrub widać. Mi się po prostu nie podobają podziurawione tablice.
Ostatnio zmieniony 24 paź 2013, 19:07 przez eSPe, łącznie zmieniany 1 raz.
Wtrącę swoje dwa grosze odnośnie montażu.
Dwustronna taśma rzepowa i po problemie bez ramek i innych cudowianek.
http://allegro.pl/rzep-rzepy-tasma-rzep ... 16736.html
Dwustronna taśma rzepowa i po problemie bez ramek i innych cudowianek.
http://allegro.pl/rzep-rzepy-tasma-rzep ... 16736.html
Ostatnio zmieniony 24 paź 2013, 19:07 przez gornik, łącznie zmieniany 1 raz.
Ejj halołłłłł.
US blacha na dwustronnej taśmie, a do kwadratu urzędowego przykleić magnesy neodymowe. Proste nie? A nie jakieś nity wierty i trytytki.
US blacha na dwustronnej taśmie, a do kwadratu urzędowego przykleić magnesy neodymowe. Proste nie? A nie jakieś nity wierty i trytytki.
Ostatnio zmieniony 24 paź 2013, 19:08 przez !StaSiu, łącznie zmieniany 1 raz.
!StaSiu, masz racje...i pierwszy głupi pijak który będzie chciał oderwać zadzierającą się rejestrację puści ją lotem koszącym w krzaki. Sorry wolę mieć coś przykręcone.
Inna opcja to jak zachowa się zapomniana tablica na neodymach w czasie nie daj Boże myjni automatycznej.
Inna opcja to jak zachowa się zapomniana tablica na neodymach w czasie nie daj Boże myjni automatycznej.
Ostatnio zmieniony 24 paź 2013, 19:11 przez tomkom1, łącznie zmieniany 1 raz.
tomkom1 zapodał fajny pomysł z nitonakrętkami. Osobiście już mi złomiarze zajumali blachę i jak by nie było pewniej się czuję jak jest przykręcona. 

Ostatnio zmieniony 24 paź 2013, 19:11 przez manfred19, łącznie zmieniany 1 raz.