to najważniejsze, ale wiesz... chociaż belkę mogłeś zostawić :mrgreen: jakoś tak łyso :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:Łysy_18 pisze:Mnie tam się podoba
[Coupe typ 85]2.2 turbo MC EFI i 1.4 bara, 254KM i 409Nm.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Zbyszek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
w gruzach beczy tez wzmocnienie w zderzaku jest z tworzywaŁysy_18 pisze:Coupe typ 85 jest belka ale z jakiegoś tworzywa, to nie metal
hahahaha :lol: <ok>deejay.ftb pisze:musze obejrzec na zywo bo nie wierze w to co widze na zdjeciu.
popacze, pomacam, tym razem może bende trzeźwy jak będę paczał :lol: :lol: :lol: :lol:Łysy_18 pisze:na żywo wygląda to lepiej.
ale nic nie obiecuję :lol:
daje radę...U niego spora część IC jest zasłonięta zderzakiem.
Panowie, panowie..
Otoz ja montowalem ICka.
Priorytetem poprzednich modow bylo nie ciac zderzaka, nie ciac nic wiec schowalismy ICka pod maska przed chlodnica. Od razu podnosl sie raban ze zle, ze goraco i ze wogole do dupy. Fakt nie bylo to najszczesliwsze umiejscowienie ale zalozenia byly takie a nie inne oraz budzet w ktorym mielismy sie zmiescic i tak tez uczynilismy.
Po pewnym czasie Lysy dojrzal do tego ze czasem trzeba conieco poswiecic jesli ma byc performance i po wystrzale starego IC z MC podjal decyzje o FMICu.
Tym razem zalozeniem bylo wlasnie zrobienie tego tak zeby wlozyc najwiekszy mozliwy ICek, jak najbardziej skrocic dolot i na koncu przy montazu Lysy nie pozwolil wyciac halogenow, co utrudnilo montaz niezmiernie ale jak widac sie udalo.
ICek wyszedl lekko asymetrycznie bo:
1. Przy takiej jego konstrukcji nie da sie inaczej
2. IC wybrany taki a nie inny zeby mozliwie skrocic dolot - a krocej juz sie nie da przy zalozeniu...
3.... ze nie tniemy budy!
Panow ktorym sie nie podoba zapraszam do siebie, chetnie sie naucze jak taki intercooler zmiescic ladnie z przodu B2 z R5T nie tnac Pasa przedniego i zderzaka, BO! Moglbym bez problemu schowac go glebiej wycinajac pas i robiac custom spinke podluznic ale bylem zobligowany wytycznymi wlasciciela i jego budzetem.
Pozdrawiam serdecznie
Noorec
SLG
Otoz ja montowalem ICka.
Priorytetem poprzednich modow bylo nie ciac zderzaka, nie ciac nic wiec schowalismy ICka pod maska przed chlodnica. Od razu podnosl sie raban ze zle, ze goraco i ze wogole do dupy. Fakt nie bylo to najszczesliwsze umiejscowienie ale zalozenia byly takie a nie inne oraz budzet w ktorym mielismy sie zmiescic i tak tez uczynilismy.
Po pewnym czasie Lysy dojrzal do tego ze czasem trzeba conieco poswiecic jesli ma byc performance i po wystrzale starego IC z MC podjal decyzje o FMICu.
Tym razem zalozeniem bylo wlasnie zrobienie tego tak zeby wlozyc najwiekszy mozliwy ICek, jak najbardziej skrocic dolot i na koncu przy montazu Lysy nie pozwolil wyciac halogenow, co utrudnilo montaz niezmiernie ale jak widac sie udalo.
ICek wyszedl lekko asymetrycznie bo:
1. Przy takiej jego konstrukcji nie da sie inaczej
2. IC wybrany taki a nie inny zeby mozliwie skrocic dolot - a krocej juz sie nie da przy zalozeniu...
3.... ze nie tniemy budy!
Panow ktorym sie nie podoba zapraszam do siebie, chetnie sie naucze jak taki intercooler zmiescic ladnie z przodu B2 z R5T nie tnac Pasa przedniego i zderzaka, BO! Moglbym bez problemu schowac go glebiej wycinajac pas i robiac custom spinke podluznic ale bylem zobligowany wytycznymi wlasciciela i jego budzetem.
Pozdrawiam serdecznie
Noorec
SLG
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Chciałbym tylko zauważyć, że fakt, iż nie podoba mi się montaż ze względów estetycznych nie oznacza, że potrafiłbym zmieścić go lepiej. Nie krytykuje i nie mówię, że ktoś zepsuł itd etc, bo w tym biznesie robi się na tyle na ile pozwala kieszeń klienta i ja to rozumiem. U mnie na ten przykład był podcięty lekko pas przedni, i mi to nie przeszkadzało, FMIC jest dostatecznie nisko i jest odsłonięty - ale ja nie mam B2.
Wyrażam tylko swoją nic nie znaczącą opinię. Więc spokojnie, dla mnie jest po prostu brzydko.
Wyrażam tylko swoją nic nie znaczącą opinię. Więc spokojnie, dla mnie jest po prostu brzydko.
Ostatnio zmieniony 27 mar 2012, 06:38 przez Mabrothrax, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Hej,Mabrothrax pisze:Chciałbym tylko zauważyć, że fakt, iż nie podoba mi się montaż ze względów estetycznych nie oznacza, że potrafiłbym zmieścić go lepiej. Nie krytykuje i nie mówię, że ktoś zepsuł itd etc, bo w tym biznesie robi się na tyle na ile pozwala kieszeń klienta i ja to rozumiem. U mnie na ten przykład był podcięty lekko pas przedni, i mi to nie przeszkadzało, FMIC jest dostatecznie nisko i jest odsłonięty - ale ja nie mam B2.
Spoko, ja rozumiem ze nie kazdemu moze sie podobac.
Sam jestem przeciwnikiem ciecia w jakikolwiek sposob aut takich jak B2 ale tu sie poprostu nie dalo inaczej.
Z tego co widze to masz AEB w swoim B4 right? To jest krotkie 4cyl co pozostawia duze pole do popisu bo miejsca z przodu masz o wiele wiecej, przy R5 w B2 poprostu nie ma wogole miejsca... I tak to jest szeroki zdezio ktory sporo miesci, na waskim a szczegolnie przed liftem wogole nie masz miejsca na cokolwiek...
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
ja napisze jedno. Wole by mi auto zapierdalało niż ma wyglądać mega cacy.
Teraz nie bedzie już takim sleeperem , ale banan na twarzy Łysego jest .
Klient zadowolony? Si , i o to chodzi.
Lubie jak ludki się czepiają w ten sposób.
Zrobisz A - źle bo mogloby być B
Zrobisz B - to też źle
pzdr.
Łysy zatruwaj świat spalinami i drzyj laka <ok>
Teraz nie bedzie już takim sleeperem , ale banan na twarzy Łysego jest .
Klient zadowolony? Si , i o to chodzi.
Lubie jak ludki się czepiają w ten sposób.
Zrobisz A - źle bo mogloby być B
Zrobisz B - to też źle
pzdr.
Łysy zatruwaj świat spalinami i drzyj laka <ok>