Powszechnie wiadomo że te silniki po założeniu gazu i na benzynie ciężko jeżdżą :-x
Do tego wczoraj coś mi strzeliło i powykrzywiało talerz od przepustnicy-można gdzieś taki dostać?
Chyba mi się nie uda go idealnie wyprasować?pachnie mi to wiochą

właśnie straciłeś 300-500zł. Zwykle po strzale gazu przepływomierz nie nadaje się do użytku. Nie da się ponownie tak go naprawić żeby położenie spoczynkowe klapy spiętrzającej ustawiać z dokładnością 0.2mm.Do tego wczoraj coś mi strzeliło i powykrzywiało talerz od przepustnicy-można gdzieś taki dostać?
Chyba mi się nie uda go idealnie wyprasować?
masz trochę racji Tomku. Pierwszym razem zakładał mi LPG taki partacz że do tego teraz żałuję. Obroty jałowego nie trzymały się. Na benzynie miał 1100-1300 a na gazie nawet 300 ( to tyle jak syrenka co idzie na jeden garnek) możliwe że mi uszkodził przepływke bo teraz przy normalnej jeździe (czyli zawsze pierwszy :mrgreen: ) pali mi 15,16 po mieście. Dopiero drugi gazownik założył mi gaz tak jak to ma być zrobione, czyli mało wyczuwalne różnice między gazem a benzyną na biegu jałowym lub niskich obrotach(czasami bez różnicy) Co do ekonomi 15 litrów gazu a 10 benzyny to jednak różnica. Moim zdaniem nie należy butować auta a będziemy się cieszyć długą jazdą na niezależnia jakim zasilaniu. Pozdroxxtomek pisze: ...teraz bedzie wiecej probelmow i kosztow z ta przeplywka i obrotami na jalowym niz ta cala jazda "oszczednosciowa na gazie" warta
...
Mam silnik 1.8, przepływomierz wporządku i też czasami uda mu się wypić 15l LPG. Raczej zimą, na krótkich odcinkach nie uda Ci się zmniejszyć spalania. Po za tym uszkodzony przepływomierz ma nieduży wpływ na LPG. Chyba że zablokuje się w pozycji zamknietej, ale to silnik nie bedzie Ci wchodził na wyższe obroty z powodu małej ilości powietrza.Przez ten mankament silnik ssie ok 15 l LPG
ja mogę podyskutować, tylko jest jedna sprawa...III Generacja to wtrysk...przecież w silniku NG nie ma opcji na taką instalację.shelby pisze: Trochę zdziwiony jestem, że nikt nie ma ochoty podyskutować ze mną nt. blosa, a szkoda bo jest to bardzo ciekawa alternatywa dla bardzo drogich instalacji III generacji.
W silniku NG istnieje możliwość założenia instalacji III generacji bez problemu, lecz trudno jest znaleźć zakład który to jeszcze montuje.maxer pisze:ja mogę podyskutować, tylko jest jedna sprawa...III Generacja to wtrysk...przecież w silniku NG nie ma opcji na taką instalację.shelby pisze: Trochę zdziwiony jestem, że nikt nie ma ochoty podyskutować ze mną nt. blosa, a szkoda bo jest to bardzo ciekawa alternatywa dla bardzo drogich instalacji III generacji.