[ABK + sekwencja] Trzesie na wolnych obrotach
W tym wypadku kierunek nawiertu nie robi az tak wielkiej róznicy ( lepiej zeby były skierowane do silnika łatwiejsze zaciagniecie lpg ), najwazniejsze zeby wkretki były jak najblizej wtryskiwaczy PB oraz wężyki były jednakowej długosci. Pokaz gdzie masz MJ zamontowane oraz czy weżyki sa tej samej długosci, byłoby daobrze wrzucic screeny z ustawieniami
Przy takich nawiertach nigdy nie będzie stabilnych obrotów, mocy itd, można spróbować to skorygować tym http://drypa.pl/produkt1804_Koncowka_wt ... 414D6.html
-
- Forum Audi 80
A co Ci z przepływką :?: Moze masz poprostu za słabo albo za mocno naciągniętą sprężynę :?:hytm pisze:witam Kolegów, oczywiście mam to samo, instalacja sekwencja stefaneli, czasami pracuje jak ciagnik he he, moze zna ktos gazownika na dolnym slasku, ktory jest to w stanie wyregolowac? moze ktos z forumowiczow posiada tez przepływomierz na sprzedaz. Pozdrawiam Kolegow.
do przepływomierza jeszcze nie doszedłem, czujnik stukowy zmieniony bo siedział, aparat tez bo hal dokonczył zywota swojego, sonda nowa bosha uniwersalna (stara na rencie), przekaźnik nr 30 przelutowany, niby po lambdzie jeździ w miare normalnie jednak troche mułowaty jest szczególnie na czwartym i piatym biegu.
Wiec tak mysle ze moze przepływomierz, jeszcze jutro jade do mojego gazownika zeby poregulowal troche machine. Pozdrawiam
Chciałbym równierz zaznaczyc ze przyczyny zostały wyeliminowane dzieki Marcinowi z Lubina Marcin-k44761 świetny mechanik warto było jechać sto kilometrow, rownierz otrzymalem wiele pomocy przez telefon.
[ Dodano: 2010-07-05, 21:45 ]
Witam Kolegów, moj gazownik wyregulował i zaczełła wreszcie coś jeździć, mianowicie wyluzował troche dysze z wtrysku bo za mocno była wkrecona, uczucie kiedy lekki ruch klucza powoduje zupełnie piekna prace silniczka bezcenne. zobaczymy ile teraz pali gaziorku. pozdrawiam
Wiec tak mysle ze moze przepływomierz, jeszcze jutro jade do mojego gazownika zeby poregulowal troche machine. Pozdrawiam
Chciałbym równierz zaznaczyc ze przyczyny zostały wyeliminowane dzieki Marcinowi z Lubina Marcin-k44761 świetny mechanik warto było jechać sto kilometrow, rownierz otrzymalem wiele pomocy przez telefon.
[ Dodano: 2010-07-05, 21:45 ]
Witam Kolegów, moj gazownik wyregulował i zaczełła wreszcie coś jeździć, mianowicie wyluzował troche dysze z wtrysku bo za mocno była wkrecona, uczucie kiedy lekki ruch klucza powoduje zupełnie piekna prace silniczka bezcenne. zobaczymy ile teraz pali gaziorku. pozdrawiam
witam, czy mogłby mi ktoś napisać jaką dokładnie kupić instalacje sekwencji do ABK, bo sprawa przedstawia się tak ,że szwagier posiada takową audiczkę tylko na zwykłym gazie no i poszedł już drugi przepływomierz w ciągu 4 lat i chce teraz założyć sekwencje. mam znajomego gazownika co by to zmontował tylko potrzebuję kupić instalke , no i też byłbym zainteresowany przepływomierzem
Koledzy a doradźcie coś bo już nie wiem jak to z tym gazem Mam zamiar założyć Gaz w mojej Audi (2.0 ABK) i nie wiem już co wybrać Czy sekwencje czy zwykły i łudzić się że nie kichnie ale za to przy sekwencji widzę że jest duzo usterek z doborem sterowników oraz wtrysków . Dodam że mam automat i nie wiem czy jest to jakaś różnica . Wiem że to nie ten temat ale nie chce brudzić forum nowym tematem bo różne są opinie jedni chwalą drudzy narzekają , Szwagier ma też Audi 80 2.0 ABK i ma sekwencje , miał dużo problemów z gazem (Sekwencja) a to sterownik nie ten pozniej wtryskiwacze i skonczyło sie na reduktorze i narazie chodzi ładnie ( Reduktor Skorpion lub Scorpion nie pamietam dokladnie nazwy , był problemy z wachlowaniem obrotów , przełączał się na gaz jakby mial zaraz silnik z komory wyskoczyc ) A na zwykłym gazie co ma znajomy nie ma problemów wogole poza jednym Kichaniem .
Jestem w martwym punkcie a musze założyć gaz bo PB troszke za drogie 12l/100Km
Jestem w martwym punkcie a musze założyć gaz bo PB troszke za drogie 12l/100Km