Tak widzialem i przerabialem te fotki, niestety przelozenie zworki nic nie dało...
Jedynie moge sprostowac / dodac takie info - a na koncu znowu prosba o pomoc
-> jako ze w AAH pierwszy raz robie bc potrzebuje info jakiej kostce i jaki kolor kabelka jest sygnal spalania.
-> czy w kostce od bc z c4 sa tak samo poukladane piny jak w kostce b4??
-> sam modul bez problemu wsadzilem zaminiajac ac na bc bo nie podobaja mi sie te graficzne znaczki...
-> podlaczylem tez sygnal spalania niby pod zolty przewod czerwonej kostki ecu ale to nie to chyba ze w liczniku inny pin mam...bo z tego co patrzylem kabelek wychodzi z manetki niebiesko-zolty i jest wpiety na pozycje 9
-> i na koniec potrzebuje rozpiske pinow manetki gdzie mam 4 kolory czarny, zolty, szary i niebieski a kostke z zegarow mam braz zielony niebieski i zolty i juz narobilem syfu bo probujac dojsc metoda prob i bledow jakas sciezka sie uwalila bo nie moge przelaczac funkcji...
no wiec tak:
- sygnał spalania jest pod pinem 11 (zolty kabelek) w kostce czerwonej w sterowniku
silnika... nie podpinajcie pod pin 10 (zółty kabelek) w sterowniku klimatronika bo tam są
inne sygnały
- Piny w czarnej kostce C4 nie są tak samo umieszczone jak w kostce czarnej B4 więc
trzeba je odpowiednio poprzekładać
- jeśli ktoś ma inne kabelki niż opisywane w temacie solskiera od manetki (moja była z c4)
to poz 1 - kolor niebieski, poz 2 - kolor czarny, poz 3 - kolor szary , poz 4 - kolor zielony
Obecnie jedyny problem jaki mam to wskazania spalania chwilowego poniewaz pomimo przelutowania plytki kodującej na wersję EU nadal wskazania są w Miles Per Galon czyli MPG
Zmienilem również zworkę żółtą z pinów czarnej kostki (3-8) w takie miejsce jak na układzie BC z wersji EU ale to nie dało żadnego efektu.
Nadal liczę na pomoc jak przekombinować chwilowe spalanie MPG na l/km