Kiedy montowałem elektryczne szyby postanowiłem wygłuszyć drzwi matą wygłuszającą firmy APP. Nakleiłem ok 2km maty
 . Efekt super, we wnętrzy cichutko jak makiem zasiał. Ale ..... przez to że drzwi są cięższe zaczęły się źle zamykać. Przed tym całym zabiegiem zamykały się leciutko, wystarczyło je delikatnie pchnąć. Teraz trzeba nimi trzaskać żeby się zamknęły. To samo jest wysiadająć, trzeba bardzo mocno pociągnąć klamke od środka, prawie do oporu Na górnej części rygla , który jest w słupku pojawiły się otarcia których nigdy nie było.
 . Efekt super, we wnętrzy cichutko jak makiem zasiał. Ale ..... przez to że drzwi są cięższe zaczęły się źle zamykać. Przed tym całym zabiegiem zamykały się leciutko, wystarczyło je delikatnie pchnąć. Teraz trzeba nimi trzaskać żeby się zamknęły. To samo jest wysiadająć, trzeba bardzo mocno pociągnąć klamke od środka, prawie do oporu Na górnej części rygla , który jest w słupku pojawiły się otarcia których nigdy nie było.Jak wyregulować zamek aby drzwi zamykały się jak dawniej ?
Pozdrawiam

?
 ? .
.

odkręcenie 2 imbusów nic nie daje. A to co jest na słupku nie daje sie odkręcić.
 odkręcenie 2 imbusów nic nie daje. A to co jest na słupku nie daje sie odkręcić.