Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep
Sklep Bestdrive

[80 B4] naklejka na nadwoziu

Awatar użytkownika
Danek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Damian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.2 KK
Kontakt:

Post autor: Danek » 21 wrz 2007, 20:17

Robiłem to na jesieni ub.r. Lakierek jest gładki jak stół :-D . Jak na razie jest super. Z tym, że ja używam dodatkowo wosku Wonder Glaze, który zabezpiecza lakier nawet do 12 m-cy i daje niesamowity efekt. Na dowód tego przytoczę takie zdarzenie. Jeżdżę od czasu do czasu na myjnię ręczną (od kilku m-cy tą samą) i ostatnio jakieś 3 tygodnie temu właśnie położyłem ten wosk. Potem jeździłem dość długo i autko troszku się przykurzyło. Parę dni temu pojechałem na myjnię, a gość pyta gdzie robiłem polerkę, że się tak błyszczy, a to było jeszcze przed myciem :-D.
A wracając do samego polerowania, to sam bym chyba nie chciał tej roboty za żadną kasę.

sikor
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: sikor » 21 wrz 2007, 20:44

troche trzeba czasu ale pasta scierajaca troche uwagi potem wosk i nie powinno byc problemu a jeden dzien mozna poswiecic kiedys w taki sposob jak pisaliscie wczesniej polerowalem cc efekt niesamowity a przy okazjii spolerowalem klej po naklejkach na tylnej klapie bo ktos mi je ukradl i to w bardzo brutalny sposob a po polerce tylko mala ryska zostala na lakierze akrylowym nie bedzie zadnych problemow tylko nie mozna przesadzic z sila docisku

no i jak samemu to wieksze zadowolenie ja bylem dumny z siebie jak zobaczylem co wyszlo heheheheheh

Amorek

Post autor: Amorek » 22 wrz 2007, 14:49

Mam problem w swoim aucie :-( na tylnej klapie mam pozostałość po naklejce i pozostał klej po niej :-/ ale jest on twardy jak skała nic go nie rozpuszcza próbowałem już wszystkim go usunąć począwszy od rozpuszczalników poprzez benzynę po zmywacz do paznokci i nic :evil: , może macie jakiś pomysł bo troche nie bardzo to wygląda jazda z takim smarkiem na klapie :-?

sikor
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: sikor » 22 wrz 2007, 18:54

zdrap grba warstwe a to co zostanie spoleruj

duzo czu poswiec i napewno zrapiesz nie szkodzac lakierowi wydaje mi sie ze innej rady nie ma

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elementy karoserii”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
opony samochodowe części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl