[b3/b4] Ciekawostka - obnizanie -60mm i wiecej
- homer
- Forum Audi 80
- Kontakt:
no z gleba -100 to byl lekutki problem..to na zdjeciu niejest minus 100 tylko cos groobszego bo mi na -100 i 15" stal wyzej...(niestety zdjec nie mam) ale i tak duzo za nisko...nie mogel zjechac z pneumatycznego podnosnika :lol: :lol: ...gdyz niunka miala brzuch na takiej zawieszcze jakies 8-9 cm od ziemi a,podnosnik ma 12cm...wiec na wiosne zakladam -60 :mrgreen:
PS z cala ta sytuacja z podnosnikiem to byla kupa smiechu... bo koles spuszcza na dol i mowi no mozesz pan jechac a ja ...chyba beda klopoty :shock:...zerknol i slysze...
K***A co za jamnik :lol:
PS z cala ta sytuacja z podnosnikiem to byla kupa smiechu... bo koles spuszcza na dol i mowi no mozesz pan jechac a ja ...chyba beda klopoty :shock:...zerknol i slysze...
K***A co za jamnik :lol:
Nie no to na zdjeciach to po pierwsze nie w polsce a po drugie napewno tylko do zdjec
A pozatym to jest piekna.
Jak na-100 bylo za duzo a chcesz nisko to zaloz przod -80 a tyl-60 i bedzie git :mrgreen:
W poprzednim aucie mialem -60 i nie bylo wcale tak nisko, jak bede mial okazje kupic i kase to Audi tez pojdzie w dol kiedys.
A pozatym to jest piekna.
Jak na-100 bylo za duzo a chcesz nisko to zaloz przod -80 a tyl-60 i bedzie git :mrgreen:
W poprzednim aucie mialem -60 i nie bylo wcale tak nisko, jak bede mial okazje kupic i kase to Audi tez pojdzie w dol kiedys.
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Powiem ci że od progu do ziemi to będzie sporo mniej. Ja mam -40 Eibacha i mam 17cm do ziemi - ratuje mnie tylko to że mam oponki na 70 wysoki. Szczeże mówiąc to nie wyobrażam sobie jazdy u nas na moim zawieszeniu z niższym profilem niż 60... I tak czasem haczę jak się zapomnehomer pisze:szczerze to wyglada mi to na wiecej niz -100 ale nie bede sie klucilzjawa pisze:Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zdjęcia poglądowe gleby w okolicach wlasnie -100 lub troche wiecej :mrgreen:
Jazda to bedzie istny horror i loteria co dzis urwiesz :mrgreen:
Jeśli chcesz niski profil opony to zapomnij o kołach 15`, minimum to 16` ale najlepiej 17`.
Jak zglebisz to daj foty!
Pozdro
wtepne pomiary od progu do po odjeciu -100mm do gleby zostanie mi ok 12-15cm wiec jeszcze kuuupa miejsca chyba ze mi sie cos myli :roll: a wtym auci c ty pokazujesz to jest raczej pneumatyka do polozenia brzucha na ziemi
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Rafał
- Model: Audi 80 B1
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 6A
wogole to mi sie nie widzi a juz o podobaniu nie ma mowy
wogóle jazda na sztywno kojazy mi sie z jazda wozkiem widlowym a to nic przyjemnego chodz w wozku jest mieki fotel
ja cenie konfort jazdt i drazni mnie jakies podskakiwanie auta
do 30mm jeszcze mozna zeby felunek bardziej doszedl do nadkola ale tarcie brzuchem to zadna frajda
moj byly dyrektor mial superb na pelnym wypasie i w maxi orginalnej glebie to powiem tylko tyle ze nie pomoglo wstawienie w oslone silnika blachy ryflowanej z aluminium-miska 2razy poszla und zawieszenie
homer, chcialbym zobaczyc jak na tym zawiechu smigasz przez dandowke :lol:
trzeba by cie spychac z szyn
wogóle jazda na sztywno kojazy mi sie z jazda wozkiem widlowym a to nic przyjemnego chodz w wozku jest mieki fotel
ja cenie konfort jazdt i drazni mnie jakies podskakiwanie auta
do 30mm jeszcze mozna zeby felunek bardziej doszedl do nadkola ale tarcie brzuchem to zadna frajda
moj byly dyrektor mial superb na pelnym wypasie i w maxi orginalnej glebie to powiem tylko tyle ze nie pomoglo wstawienie w oslone silnika blachy ryflowanej z aluminium-miska 2razy poszla und zawieszenie
homer, chcialbym zobaczyc jak na tym zawiechu smigasz przez dandowke :lol:
trzeba by cie spychac z szyn
Gllen pisze:ile kosztuje zrobienie gleby -40?? i czy da sie samemu taka operacje przeprowadzic w domowym warsztacie?? te -100 ( ponad na tym zdjeciu ) jak dla mnie przesada i troche to smiesznie wyglada :lol:
od 200 zl za uzywane sprezyny w zwyz az do kilku tys zl jesli zmieniasz tez amorki na krotsze. zeby zrobic to samemu trzeba miec sciagac do sprezyn albo duze imadlo
Wg mnie na mniej ni z 60 po prostu nie będziesz w stanie się poruszać.
Powiem tyle na -60 i profilu 17 x 45 x 215 w coupejce nie byłem w stanie przejechac przez żaden kostkowy próg zwalniający bo po prostu się zawieszalem - nie tarłem tylko się zawieszałem.
Jeśli chcesz jeździć na torze albo oglądac tylko autko i podziwiać glebę mozesz myśleć o mniej niż 60 jeśli poruszasz się normalnie gwarantuję Ci że po kilku solidnych pieprznieciach podwoziem wrócisz do wyższego zawiasu - ja miałem tak dość że wróciłem do serii a zawias leży w garazu i chyba już do niego nie wrócę.
Pozdro
Obarek
Powiem tyle na -60 i profilu 17 x 45 x 215 w coupejce nie byłem w stanie przejechac przez żaden kostkowy próg zwalniający bo po prostu się zawieszalem - nie tarłem tylko się zawieszałem.
Jeśli chcesz jeździć na torze albo oglądac tylko autko i podziwiać glebę mozesz myśleć o mniej niż 60 jeśli poruszasz się normalnie gwarantuję Ci że po kilku solidnych pieprznieciach podwoziem wrócisz do wyższego zawiasu - ja miałem tak dość że wróciłem do serii a zawias leży w garazu i chyba już do niego nie wrócę.
Pozdro
Obarek
tak sobie czytam co tu piszecie o tym glebowaniu i napiszę tak miałem sprężyny założone na 80mm przy profilu opony przód 215/50/15 tył 225/50/15 i szczeże mówiąc było nie ciekawie przy zjazdach z parkingów a w szczegulności kiedy pojechałem na przegląd i niestety nie mogłem wjechać na rolki porażka więc zawiozłem sprężyny do kowala rozciągnoł mi je na 65mm i jestem zadowolony 15cm od ziemi zderzaczek przedni i i jest pięknie
POZDROWIONKA
[ Dodano: 2007-12-23, 18:33 ]
a to jest moje cacko
POZDROWIONKA
[ Dodano: 2007-12-23, 18:33 ]
popieram tylko lotnisko hehehjerzyk pisze:moim zdaniem takie obniżenie jak ma ta czarna audiczka na fotach to lekka przesada, jedynie autko nadaje się do jeżdzenia po lotnisku
a to jest moje cacko
Czy do orginalnych amortyzatorow podejdom sprezyny sportowe 40mm np te http://www.allegro.pl/item286927289_aud ... zenia.html i jak to jest naprawde amorki seria a spezyny sportowe prosze o wypowiedz ludzi obeznanych w temacie a najlepiej takich co majom ten komplet