Kolczat pisze:...no widzisz Harry, nawet jak Ty zrobisz quattro to Ci powiedza ze rs2 mialo przeciez dach :mrgreen:
To jest potęga logiki. Miało także inny rozstaw śrub oraz całą mase innych elementów.
Apropo to dzisiaj czarne RS2 stało pod salonem Audi. Oglądałem je z bliska i na pokładzie była taka sama kierownica jak u mnie w Cabrio.
KORU - trzymając się Twojej żelaznej logiki i puryzmu - nie taka sama kierownica, bo Twoja jest obszyta... :lol:
Tak poza tym szykuj się na spota na niedzielę (patrz wątek tutaj na 80tce).
Kolczat pisze:...no widzisz Harry, nawet jak Ty zrobisz quattro to Ci powiedza ze rs2 mialo przeciez dach :mrgreen:
To jest potęga logiki. Miało także inny rozstaw śrub oraz całą mase innych elementów.
Apropo to dzisiaj czarne RS2 stało pod salonem Audi. Oglądałem je z bliska i na pokładzie była taka sama kierownica jak u mnie w Cabrio.
KORU - trzymając się Twojej żelaznej logiki i puryzmu - nie taka sama kierownica, bo Twoja jest obszyta... :lol:
Tak poza tym szykuj się na spota na niedzielę (patrz wątek tutaj na 80tce).
stawsz wybacz zaspamowanie tematu <ok>
Spox - wiedziałem że temat znaczka to drażliwy (dla niektórych) temat i w sumie po to jest forum żeby wyrażać różne poglądy , czasem skrytykować, czasem pochwalić a czasem napisać coś nie na temat
To żeby nie było ... u mnie w 2,8 aah jest wiele wspólnych cześci z S2 - zawieszenie , podłoga , w większości środek , w 90 % karoseria , hamulce , przeniesienie napędu (półosie) , zderzak przód , lampy i pewnie wiele innych - brak jest dachu silnika i skrzyni biegów - wiec na pół znaczka zasłużyłem hehe.
Stawsz, jakbyś miał pod maską ABK to co innego, masz najmocniejszego wolnossaka i to w ładnym stanie i wersji, a znaczek tylko dodaje uroku. Sam mam znaczek s2 i nie zamierzam go ściagać, mimo że z tą wersją mam niewiele wspólnego (poza zderzakami )
stawsz pisze:Spox - wiedziałem że temat znaczka to drażliwy (dla niektórych) temat i w sumie po to jest forum żeby wyrażać różne poglądy , czasem skrytykować, czasem pochwalić a czasem napisać coś nie na temat
To żeby nie było ... u mnie w 2,8 aah jest wiele wspólnych cześci z S2 - zawieszenie , podłoga , w większości środek , w 90 % karoseria , hamulce , przeniesienie napędu (półosie) , zderzak przód , lampy i pewnie wiele innych - brak jest dachu silnika i skrzyni biegów - wiec na pół znaczka zasłużyłem hehe.
Uwielbiam logikę jest bezlitosna, jednak twoja argumentacja sprawia, że zasłużyłeś na pół znaczka od S2. Jakieś modyfikacje się szykują czy cabrio do snu zimowego się zbliża.
Tak Tomku, palny są dosyć fajne na najbliższą zimę, a mianowicie:
- swap piast na 5x112
- zmiana felg na nowe - gdzieś zdjęcia wklejałem 18'' 9j , a żeby rantów nie pokrzywić to zakupiłem komplet opon 215/40 wiec i lekki naciąg jest
- w związku ze zmianą piast wymiana kompletu hamulców tył i przód na nówki
- regeneracja zacisków , piaskowanie i pomalowanie proszkowo,
-regeneracja wnętrza - boczki i fotele
- poprawa wydechy - końcowy tłumik oraz katy sportowe,
- zmiana zawieszenia z przodu - zakupiłem gwint - wiec stary kit -60 cm bedzie na sprzedaż po 1000 Km - ktoś chętny?
- na koniec coś co juz założyłem i już skomentowałeś - znaczek S2 jako dopełnienie całości.
Na koniec powiem że jestm już bliski pozyskania silnika ABY z S2 kompletnego - wiec pewnie za rok lub 2 bedę swapować - trzeba bedzie resztę gratów uzbierać jak skrzynia , chłodnice itp.
No wiec żeby nie było że nic sie nie dzieje to na początek trochę zdjęć :
zakupy , zakupy made by wysio - nie obyło się bez problemów ale finalnie jest OK
efekt zakupu
z racji że na wyposażeniu paczki była kompletna wiązka i wykładzina bagażnika pod zmieniarkę oraz to że lubię jak rzeczy są zrobione porządnie to efekt dalszych prac:
przy okazji robię przygotowania pod Car Audio - DEDHI już popsuł mi głowę w tym temacie i jesli macie jakieś pomysły co zrobić to piszcie :p
Równolegle temat zmian zaczął się od realizacji zmian piast na 5x112 i wszystko w trakcie:
zwieńczeniem całości będzie założenie tego oto koła które zostało obute w nowe gumy
215/40/18
Całość operacji uzupełni wymiana kompletna układu hamulcowego na nowy wraz z regeneracją i pomalowaniem zacisków proszkowo
Dodatkowo Słonik ogarnia mi gwint na przód - ten zakupiony z allegro to była porażka jedyne co wykorzystam to sprężyny nasadki i nakrętki .
Jak widać zima niby długa ale jak patrze na ogrom pracy to boje się żeby dni nie zabrakło - trzymajcie kciuki
Aha bede miał na sprzedanie swoje stare felgi z oponami - zdjęcie np z sesji - oraz kit na przód (prawie nówka nie wiecej jak 1000 km)
Ładna rzeźbiarnia fajny felunek to chyba Artec, radio ze zmieniarką oryginał to fajny smaczek, ja ostatnio nabyłem radio 21,3cm po ponad pół roku poszukiwań, powodzenia w zimowych modach <ok>
Boberro pisze:Ładna rzeźbiarnia fajny felunek to chyba Artec, radio ze zmieniarką oryginał to fajny smaczek, ja ostatnio nabyłem radio 21,3cm po ponad pół roku poszukiwań, powodzenia w zimowych modach <ok>
Dzięki , co do felg to faktycznie Artec 18' 9j , radio to też fabryczna Delta CC dedykowana do Cabrio - Łukasz dał mi do radia również nowy kosz , chociaż z anglika i mam dylemat czy go zakładać , choć różni się detalem na pozór nie istotnym.
Co do rzeźby bagażnika to witamy w klubie bo też męcze ten temat , niestety przez airride mam więcej gratów do schowania w bagażniku Ale działaj , efekty same powoduja banana na twarzy tym bardziej jak wszystko sam robisz <ok>
dla informacji jest to artec L, napewno bedzie ladnie wygladalo
powiedz co sie dzialo z tym gwintem ktory kupiles na allegro? Boberro, mozesz zakupic od kolegi kita, napewno sprzeda taniej niz nowka a jak widac duzego brzebiegu nie zrobil na tym zawiasie
piasty orginaly od s2, czy zamowiles cobie u Tomkoma?
Monster_C4 pisze:Tak patrzę, że na zimę najwięcej się dzieje właśnie w Cabrio tutaj na forum - ciekawe dlaczego
Pomysłu niestety żadnego na audio nie podrzucę, bo zupełnie nie mój temat Ale pochwalić prowadzone pracę mogę
Czyli ostatecznie gwint + 5x112? A jak zawiecha tył?
Zima to czas kiedy auta stoją a pomysłowi właściciele modzą żeby latem czerpać przyjemność z jazdy , podłączyłeś wszystko ?? A konsola jeśli możesz napisać to czym się różni bo ja nie zwróciłem uwagi na jakieś różnice ?