Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Audi Cabrio] Cabrio by- stawsz - new setup :)

Prezentacja w/w od 1980 do 1996 lub od 1991 do 2000.
Awatar użytkownika
Monster_C4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Monster_C4 » 17 lis 2014, 22:54

KORU pisze:
Kolczat pisze:...no widzisz :-P Harry, nawet jak Ty zrobisz quattro to Ci powiedza ze rs2 mialo przeciez dach :mrgreen:
To jest potęga logiki. Miało także inny rozstaw śrub oraz całą mase innych elementów. ;-)
Apropo to dzisiaj czarne RS2 stało pod salonem Audi. Oglądałem je z bliska i na pokładzie była taka sama kierownica jak u mnie w Cabrio. :-D
KORU - trzymając się Twojej żelaznej logiki i puryzmu - nie taka sama kierownica, bo Twoja jest obszyta... :-P :lol:
Tak poza tym szykuj się na spota na niedzielę (patrz wątek tutaj na 80tce).

stawsz wybacz zaspamowanie tematu <ok>

Awatar użytkownika
stawsz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: stawsz » 17 lis 2014, 23:17

Monster_C4 pisze:
KORU pisze:
Kolczat pisze:...no widzisz :-P Harry, nawet jak Ty zrobisz quattro to Ci powiedza ze rs2 mialo przeciez dach :mrgreen:
To jest potęga logiki. Miało także inny rozstaw śrub oraz całą mase innych elementów. ;-)
Apropo to dzisiaj czarne RS2 stało pod salonem Audi. Oglądałem je z bliska i na pokładzie była taka sama kierownica jak u mnie w Cabrio. :-D
KORU - trzymając się Twojej żelaznej logiki i puryzmu - nie taka sama kierownica, bo Twoja jest obszyta... :-P :lol:
Tak poza tym szykuj się na spota na niedzielę (patrz wątek tutaj na 80tce).

stawsz wybacz zaspamowanie tematu <ok>
Spox - wiedziałem że temat znaczka to drażliwy (dla niektórych) temat i w sumie po to jest forum żeby wyrażać różne poglądy , czasem skrytykować, czasem pochwalić a czasem napisać coś nie na temat :D

To żeby nie było ... u mnie w 2,8 aah jest wiele wspólnych cześci z S2 - zawieszenie , podłoga , w większości środek , w 90 % karoseria , hamulce , przeniesienie napędu (półosie) , zderzak przód , lampy i pewnie wiele innych - brak jest dachu silnika i skrzyni biegów :) - wiec na pół znaczka zasłużyłem hehe.

Awatar użytkownika
Rastaman25
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Rastaman25 » 18 lis 2014, 16:12

Stawsz, jakbyś miał pod maską ABK to co innego, masz najmocniejszego wolnossaka i to w ładnym stanie i wersji, a znaczek tylko dodaje uroku. Sam mam znaczek s2 i nie zamierzam go ściagać, mimo że z tą wersją mam niewiele wspólnego (poza zderzakami :-P )

Awatar użytkownika
KORU
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: KORU » 21 lis 2014, 21:44

stawsz pisze:Spox - wiedziałem że temat znaczka to drażliwy (dla niektórych) temat i w sumie po to jest forum żeby wyrażać różne poglądy , czasem skrytykować, czasem pochwalić a czasem napisać coś nie na temat :D

To żeby nie było ... u mnie w 2,8 aah jest wiele wspólnych cześci z S2 - zawieszenie , podłoga , w większości środek , w 90 % karoseria , hamulce , przeniesienie napędu (półosie) , zderzak przód , lampy i pewnie wiele innych - brak jest dachu silnika i skrzyni biegów :) - wiec na pół znaczka zasłużyłem hehe.
Uwielbiam logikę jest bezlitosna, jednak twoja argumentacja sprawia, że zasłużyłeś na pół znaczka od S2. :-D Jakieś modyfikacje się szykują czy cabrio do snu zimowego się zbliża.

Awatar użytkownika
stawsz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: stawsz » 22 lis 2014, 23:08

Tak Tomku, palny są dosyć fajne na najbliższą zimę, a mianowicie:
- swap piast na 5x112
- zmiana felg na nowe - gdzieś zdjęcia wklejałem 18'' 9j , a żeby rantów nie pokrzywić to zakupiłem komplet opon 215/40 wiec i lekki naciąg jest
- w związku ze zmianą piast wymiana kompletu hamulców tył i przód na nówki
- regeneracja zacisków , piaskowanie i pomalowanie proszkowo,
-regeneracja wnętrza - boczki i fotele
- poprawa wydechy - końcowy tłumik oraz katy sportowe,
- zmiana zawieszenia z przodu - zakupiłem gwint - wiec stary kit -60 cm bedzie na sprzedaż po 1000 Km - ktoś chętny?
- na koniec coś co juz założyłem i już skomentowałeś - znaczek S2 jako dopełnienie całości.

Na koniec powiem że jestm już bliski pozyskania silnika ABY z S2 kompletnego - wiec pewnie za rok lub 2 bedę swapować - trzeba bedzie resztę gratów uzbierać jak skrzynia , chłodnice itp.

kamson82
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kamson82 » 23 lis 2014, 18:57

stawsz, Witam sprzedajesz tylko przednie zwieszenie czy całe?

Awatar użytkownika
stawsz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: stawsz » 16 gru 2014, 21:05

No wiec żeby nie było że nic sie nie dzieje to na początek trochę zdjęć :

zakupy , zakupy made by wysio - nie obyło się bez problemów ale finalnie jest OK :)
Obrazek

efekt zakupu
Obrazek

z racji że na wyposażeniu paczki była kompletna wiązka i wykładzina bagażnika pod zmieniarkę oraz to że lubię jak rzeczy są zrobione porządnie to efekt dalszych prac:
Obrazek

przy okazji robię przygotowania pod Car Audio - DEDHI już popsuł mi głowę w tym temacie i jesli macie jakieś pomysły co zrobić to piszcie :p
Obrazek

Równolegle temat zmian zaczął się od realizacji zmian piast na 5x112 i wszystko w trakcie:
Obrazek

zwieńczeniem całości będzie założenie tego oto koła które zostało obute w nowe gumy
215/40/18
Obrazek
Obrazek

Całość operacji uzupełni wymiana kompletna układu hamulcowego na nowy wraz z regeneracją i pomalowaniem zacisków proszkowo
Dodatkowo Słonik ogarnia mi gwint na przód - ten zakupiony z allegro to była porażka jedyne co wykorzystam to sprężyny nasadki i nakrętki .

Jak widać zima niby długa ale jak patrze na ogrom pracy to boje się żeby dni nie zabrakło - trzymajcie kciuki

Aha bede miał na sprzedanie swoje stare felgi z oponami - zdjęcie np z sesji - oraz kit na przód (prawie nówka nie wiecej jak 1000 km)

Awatar użytkownika
DEDHI
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: DEDHI » 16 gru 2014, 22:14

świetna robota... jest grubo <ok> już nie mogę doczekać się efektu końcowego. A w cabrio fajne audio to podstawa, w końcu to show car <mikolaj>

Awatar użytkownika
Boberro
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Boberro » 16 gru 2014, 22:38

Ładna rzeźbiarnia fajny felunek to chyba Artec, radio ze zmieniarką oryginał to fajny smaczek, ja ostatnio nabyłem radio 21,3cm po ponad pół roku poszukiwań, powodzenia w zimowych modach <ok>

Awatar użytkownika
stawsz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: stawsz » 16 gru 2014, 22:57

Boberro pisze:Ładna rzeźbiarnia fajny felunek to chyba Artec, radio ze zmieniarką oryginał to fajny smaczek, ja ostatnio nabyłem radio 21,3cm po ponad pół roku poszukiwań, powodzenia w zimowych modach <ok>
Dzięki , co do felg to faktycznie Artec 18' 9j , radio to też fabryczna Delta CC dedykowana do Cabrio - Łukasz dał mi do radia również nowy kosz , chociaż z anglika i mam dylemat czy go zakładać , choć różni się detalem na pozór nie istotnym.

Viteknt
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Viteknt » 17 gru 2014, 00:20

Co do rzeźby bagażnika to witamy w klubie bo też męcze ten temat , niestety przez airride mam więcej gratów do schowania w bagażniku :-) Ale działaj , efekty same powoduja banana na twarzy tym bardziej jak wszystko sam robisz <ok>

Awatar użytkownika
Kolczat
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Marcin
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG+lpg
Kontakt:

Post autor: Kolczat » 17 gru 2014, 05:54

dla informacji jest to artec L, napewno bedzie ladnie wygladalo

powiedz co sie dzialo z tym gwintem ktory kupiles na allegro? Boberro, mozesz zakupic od kolegi kita, napewno sprzeda taniej niz nowka a jak widac duzego brzebiegu nie zrobil na tym zawiasie

piasty orginaly od s2, czy zamowiles cobie u Tomkoma?

Awatar użytkownika
Monster_C4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Monster_C4 » 17 gru 2014, 08:41

Tak patrzę, że na zimę najwięcej się dzieje właśnie w Cabrio tutaj na forum - ciekawe dlaczego ;)

Pomysłu niestety żadnego na audio nie podrzucę, bo zupełnie nie mój temat :/ Ale pochwalić prowadzone pracę mogę :D

Czyli ostatecznie gwint + 5x112? A jak zawiecha tył?

Awatar użytkownika
wysio
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wysio » 17 gru 2014, 09:38

Monster_C4 pisze:Tak patrzę, że na zimę najwięcej się dzieje właśnie w Cabrio tutaj na forum - ciekawe dlaczego ;)

Pomysłu niestety żadnego na audio nie podrzucę, bo zupełnie nie mój temat :/ Ale pochwalić prowadzone pracę mogę :D

Czyli ostatecznie gwint + 5x112? A jak zawiecha tył?
Zima to czas kiedy auta stoją a pomysłowi właściciele modzą żeby latem czerpać przyjemność z jazdy , podłączyłeś wszystko ?? A konsola jeśli możesz napisać to czym się różni bo ja nie zwróciłem uwagi na jakieś różnice ?

Awatar użytkownika
Monster_C4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Monster_C4 » 17 gru 2014, 09:53

wysio, wiem, że w tym rzecz z zimowaniem kabioletów - dlatego " ;) " na końcu zdania :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Audi Coupe / Cabrio.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl