[B4 ABK] Ustawienie zapłonu
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
To powinno załatwić sprawę....http://rapidshare.com/files/19158670/VAG.rarDarecki3037 pisze:sciągałem z poleconej przez viakena strony ross-tech. Jeśli masz takową wersję "pełną" rzuć link... :mrgreen:
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
WOJTEK26 pisze:Na lampie ustawiasz 6 stopni i tak obracasz aparatem zeby pojawił sie znak na kole wtedy masz 6 stopni, jeżeli ustawisz na 0 na lampie i na znak to wówczas masz 0 kont wyprzedzenia zapłonu.
dwie różne odpowiedzi ale która prawdziwa? :->czarekj pisze:Ustawiasz lampę na 0 stopni i przekręcasz aparatem tak, by znacznik - kreska (6 sopni) zgrała się z obudową skrzyni
Obydwie odpowiedzi są prawdziwe. Da się ustawić zapłon zarówno z lampą ustawioną na 0 stopni jak i 6 stopni. Trzeba tylko "celować" na odpowiedni znacznik.
Z matematycznego punktu widzenia:
0+6=6
6+0=6
Nie należy ustwiać
0+0=0
6+6=12.
Podsumowanie:
Ustawiamy - znacznik 6 i wyprzedzenie 0, lub znacznik 0 i wyprzedzenie 6.
Do wyboru do koloru.
0+6=6
6+0=6
Nie należy ustwiać
0+0=0
6+6=12.
Podsumowanie:
Do wyboru do koloru.
no łwaśnie tez tak myslałem Ale przy takich ustawieniach silnik kuleje :-x . Jest super wtedy kiedy ustawie na lampie 6* no i koło zamachowe na kreske więc wychodzi te nieszczęsne 6+6 czyli 12 . Lampe mam taką http://www.allegro.pl/item339307745_lam ... zenia.htmlczarekj pisze:Obydwie odpowiedzi są prawdziwe. Da się ustawić zapłon zarówno z lampą ustawioną na 0 stopni jak i 6 stopni. Trzeba tylko "celować" na odpowiedni znacznik.
0+6=6
6+0=6
Nie należy ustwiać
0+0=0
6+6=12.
Podsumowanie:
Do wyboru do koloru.
może poprostu lampa jest do du... .
Tak ma być. Ustawiasz na lampie 0 stopni i kręcisz aparatem tak by kreska była na krawędzi światła i cienia rzucanego przez krawędź pomiarową skrzyni biegów. Pamiętaj o odblokowaniu komputera.grabon.a pisze:tak oczywiście w szystko według procedury. Komputer napewno zablokowany bo kreska prawie idealnie stoi w miejscu.