[ 80 B4 1,9 TDI 1Z] brak mocy na wyższych obrotach
witam, chciałbym podpiąć się pod temat a mianowicie mam podobny problem- gdy samochód jest zimny zamulony strasznie w ogóle nie czuć w nim mocy(jakbym jeździł zwykłym dieslem bez turbiny) kiedy przejadę kawałek czuć lekką zmianę na 1 i 2 biegu coś lepiej się zachowuje natomiast biegi wyżej LIPA. Gdy troche pojeżdżę znowu na 1i2 nic ale na 3i4 jest moc, czasem czuć nawet na 5 ale poźniej znowu nic sie nie polepsza. Nie jestem specjalista i troszke czytałem na forum o tym wszystkim natomiast część rzeczy jest przeze mnie nie zrozumiała wiec prosze o wyrozumiałość. Od czego mogę zacząć sprawdzanie?
[ Dodano: 2012-01-04, 18:17 ]
dodam jeszcze ze samochod strasznie kopci.
[ Dodano: 2012-01-04, 18:17 ]
dodam jeszcze ze samochod strasznie kopci.
tak jak wczesniej pisalem brak mocy w moim audi b4 1.9tdi probowalem juz chyba wszystkiego przeplywomierz napewno otwiera wezyki podpiolem bezposrednio od n75 bez poprawy a na koncu odpiolem wszystkie od filtru powietrza i tak samo bez poprawy nie reaguje na nic a tak jak wczesniej pisalem wszystko bylo ok tylko wyciagnolem filtr powietrza sprawdzic jaki jego stan i zlozylem tak jak bylo i nagle brak mocy moze wie ktos o co chodzi?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Chodzi o to że cudów nie ma 8-) i odpinając filtr nie można w zasadzie pozbawić silnika mocy ,więc musiałęś coś zrobić nie tak.Dynda pisze:tak jak wczesniej pisalem brak mocy w moim audi b4 1.9tdi probowalem juz chyba wszystkiego przeplywomierz napewno otwiera wezyki podpiolem bezposrednio od n75 bez poprawy a na koncu odpiolem wszystkie od filtru powietrza i tak samo bez poprawy nie reaguje na nic a tak jak wczesniej pisalem wszystko bylo ok tylko wyciagnolem filtr powietrza sprawdzic jaki jego stan i zlozylem tak jak bylo i nagle brak mocy moze wie ktos o co chodzi?
https://audi80.pl/endriu210,u,7112.htmtHe_BikSs pisze:nie mogę znaleźć go na forum, podrzuciłbyś na PW jakieś info co do kontaktu :?: