tak samo ,na trzecim pinie +12 voltDynda pisze:mam przeplywomierz boscha
nie ma żadnych bezpieczników ,czy przekaznikówDynda pisze:moze jakis bezpiecznik jest od tego czy moze jakis przekznik?
Akurat te rzeczy które wymieniłeś ,są ostatnimi ,które można winić za brak mocy Jest wiele przyczyn ,które mogą powodować brak mocy ,choćby np.zbyt małe ciśnienie doładowania 8-) To czy winna jest przepływka ,czy nie ,można sprawdzić w 5 minut ,zapinając diodę we wtyczkę pomiedzy 1 i 6 ty pin wtyczki i robiąc jazdę próbną ,kierunek przewodzenia 1>6 ...Dotyczy przepływki pierburga 8-)bendzi40 pisze:brak mocy u mnie tez ,kata nie mam ,wtryski sprawdzone ,myśle ze to przepływ
Zwykle niesprawna przepływka w boschu ,powoduje łapanie błedu ,i nagłego zamuła ...Wszystko da się sprawdzić ....jak nie ma doladowania ,przepływka też będzie zaniżać wartosci i komp przytnie dawkę ...doładowanie w naszych tdi to podstawa ,bez niego nawet jak wszystko bedzie w 100% sprawne ,nie będzie jazdy 8-) Zapinamy wiec manometr do dolotu i mierzymy ,a jak mamy vaga, to blok 000 i piata rubryka ,gdzie widac doładowanie,wskazanie przepływki też widać ,w ostaniej 10 tej rubryce ... <ok> podstawy diagnostyki , boscha też się da sprawdzićbendzi40 pisze:mam bosha
Co może być przyczyną to trzeba zbadać .... może pompa nie przestawia dynamicznego kąta wtrysku .... Pewne jest natomiast ,że to nie zaślepka EGR 8-)bendzi40 pisze:dziś narobiłem se kłopotu,rano podpiołem vaga 2,5 sprawdziłem auto ok było ,wyciągłem zaślepken na próbe z egr ,odpaliłem było ok ,ruszyłem i po ok kilometrze zaczeła stukać klawiatura i brak mocy z przerwami ,auto jedzie ale nie jest dobrze pojechałem do kolesia i odpiołem wtrysk sterujacy i ok troche słabszy ,co może być przyczyna? ta zaślepka? czy co ?