tak samo ,na trzecim pinie +12 voltDynda pisze:mam przeplywomierz boscha
nie ma żadnych bezpieczników ,czy przekaznikówDynda pisze:moze jakis bezpiecznik jest od tego czy moze jakis przekznik?
Akurat te rzeczy które wymieniłeś ,są ostatnimi ,które można winić za brak mocybendzi40 pisze:brak mocy u mnie tez ,kata nie mam ,wtryski sprawdzone ,myśle ze to przepływ
Zwykle niesprawna przepływka w boschu ,powoduje łapanie błedu ,i nagłego zamuła ...Wszystko da się sprawdzić ....jak nie ma doladowania ,przepływka też będzie zaniżać wartosci i komp przytnie dawkę ...doładowanie w naszych tdi to podstawa ,bez niego nawet jak wszystko bedzie w 100% sprawne ,nie będzie jazdy 8-) Zapinamy wiec manometr do dolotu i mierzymy ,a jak mamy vaga, to blok 000 i piata rubryka ,gdzie widac doładowanie,wskazanie przepływki też widać ,w ostaniej 10 tej rubryce ... <ok> podstawy diagnostyki , boscha też się da sprawdzićbendzi40 pisze:mam bosha
Co może być przyczyną to trzeba zbadać .... może pompa nie przestawia dynamicznego kąta wtrysku .... Pewne jest natomiast ,że to nie zaślepka EGR 8-)bendzi40 pisze:dziś narobiłem se kłopotu,rano podpiołem vaga 2,5 sprawdziłem auto ok było ,wyciągłem zaślepken na próbe z egr ,odpaliłem było ok ,ruszyłem i po ok kilometrze zaczeła stukać klawiatura i brak mocy z przerwami ,auto jedzie ale nie jest dobrze pojechałem do kolesia i odpiołem wtrysk sterujacy i ok troche słabszy ,co może być przyczyna? ta zaślepka? czy co ?