[audi 80 B4 1.9 tdi 1Z] grzeje się silnik
bendzi40 ja ci powiem ze kupiłem chłodnice zamiennik bo tez moja zatkana byla ale ta chłodnica to jest lichawa cienka i lekka po czasie postanowiłem orginał chłodnice naprawic i szału nie bylo tak jak mi tu napisali zalałem ja na noc octem albo kwaskiem cytrynowym i pomoglo 2-3 noce lezała zalana i chłodnica orginalna uratowana oczywiscie musisz ja wyciagnac. Ja radzil bym nie kupowac nowej tylko pobaw sie przez wekend z tym. potrzebowałem do tego jakos 2 litry tego octu pozniej go przez szmate przelewalem zeby przefiltrowac i znów zalewałem a zamiennik jakos 180zł w skelpach
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Chłodnice sam sobie wypłukasz.Po co za takie rzeczy płacić kasę.Zalewasz gorącą wodą z octem lub kwaskiem cytrynowym i po paru godzinach masz czystą lub są też specjalne płyny,mocno żrące takie jak np do odkamieniania piecyków CO które działają w kilkanascie minut.A co do zamienników to niektóre są bardzo dobrej jakości i nie ma z nimi problemów ale za takie trzeba trochę więcej zapłacić niż za te z allegro.Chodź nawet się zastanawiam jak kiepskiej jakości muszą być te chłodnice z allegro jeśli wiadomo jakiej jakości Topran w intercarsie kosztuje ponad 500zł.Ostatni zakładaliśmy u kumpla chłodnice Thermotec.Moim zdaniem bardzo dobra chłodnica i nie droga.Używki można kupować ale nie wszytko np chłodnicy na pewno bym nie kupił bo skąd mamy pewność jak długo na takiej pojeździmy i w ogóle czy sprawna kupimy.A i tak taka chłodnice trzeba wyczyścić...
na allego pojawil sie termostat w fajnej cenie 39 zl oczywiscie marka behr thomson orginal ja kupilem w wakacje 2 termostaty wahler i vernet to oczywiscie dobre zamienniki jeden z nich juz mi klekł posyłam strone fajna cena http://moto.allegro.pl/termostat-behr-a ... 44039.html
Witam koledzy mam obawy e mi sie za bardzo silnik grzeje juz tak było w lipcy jak wracalem z de tez trzymała wysko temp 92-95 czasami pod 100 dizisj jadac na zewnatrz temp nie całe 20 stopni 2 osoby auto puste predkosc 100-120 po równym czasami jakaś górka a temp praktycznie cały czas 92-95 jeszcze rok temu nawet 2 nie dochodzila tak temp termostat ma ponad rok org z serwisu vw. Moze zrobic płukanke chlodnicy? http://allegro.pl/stp-odkamieniacz-pluk ... 08470.html Temp spr na vag wedle wskazówki się pokrywa.