[b4 tdi 1Z] jak wyczyscic nastawnik pompy ?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Do remontu to on ma mózg.piotr2210 pisze:wróciłem od mech. i powiedział że silnik do remontu a nie żaden nastawnik.
Przy takiej kompresji TDI powinno smigać i palić jak złoto jeszcze długie lata .Minimalna kompresja dla tdi 19 bar.Faktycznie 1 szy cylinder ma trochę mniej ale różnica 5 bar jest dopuszczalna.piotr2210 pisze:26, 32, 31, 32.
to stwierdzenie potwierdza tylko to co napisałem na początku .Wychodzi na to że nie wie co mówi albo co bardziej prawdopodobne widzi że się nie znasz i sprzedaje ci takie chore opowieści.Uciekaj od niego jak najszybciej bo ci za chwilę rozbierze do remontu dobry silnikpiotr2210 pisze:wtrysk sterujący w był przesterowany w górę
jeśli mogę to bardzo proszę o podesłanie manula jak wyczyścić nastawnik na e-mail gajochk@wp.pl lub umieszczenie go w sieci, i co jest niezbędne do wyczyszczenia samemu tego nastawnika, najbardziej chodzi mi tu o vaga ponieważ tu jest duża różnica zdań z tego co czytam, jedni piszą że się da bez vaga wyczyścić inni że absolutnie nie
-
- Forum Audi 80
Chłopie wysil sie trochę ,bo wystarczy w google wpisac i jestjozaudi pisze:bardzo proszę o podesłanie manula jak wyczyścić nastawnik na e-mail gajochk@wp.pl lub umieszczenie go w sieci,
Chęci ,trochę zdolnosci manualnych i pewności że jak sie zacznie to się skończy ,bo jak sie zacznie to nie ma odwrotujozaudi pisze:i co jest niezbędne do wyczyszczenia samemu tego nastawnika,
Do czyszczenia vag zbędny ,ale nie złożysz go prawidłowo bo nie ustawisz napiecia RSW ,ani nie ustawisz prawidłowo dawki bez vaga .Nie wiem gdzie wyczytałes że bez vaga da się to zrobić ,bo sprawa jest prosta , nie da się i kropkajozaudi pisze:najbardziej chodzi mi tu o vaga ponieważ tu jest duża różnica zdań z tego co czytam, jedni piszą że się da bez vaga wyczyścić
Ostatnio zmieniony 03 mar 2011, 19:50 przez MUNIOR, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Instrukcję czytałem i chciałbym zobaczyć jak autor ustawia napiecie RSW ,bez vaga zaznaczając sobie znaczki ,to samo tyczy się dawki :roll: Nie da się ,kto robił to wie :mrgreen: a kazdy kto twierdzi inaczej ,opowiada bajkigibaj pisze:he he ja mam instrukcję że się da :mrgreen: (przynajmniej tak napisane)ale wiem że się nie da
Re: [b4 tdi 1Z] jak wyczyscic nastawnik pompy ?
witamMentos pisze:dodam ze posiadam pompe nowszego typu 94/95 , auto szarpie mi przy delikatnym przyspieszaniu lub przy probie trzymania stalej predkosci, czasem tez na biegu jalowym. mechanik powiedzial mi ze za zregenerowany nastawnik chce 650 pln + wymiana a za nowa 1600 + wymiana. poki co moje audi pochlonelo mi tyle pieniedzy ze na tak kosztowna naprawe mnie po prostu nie stac wiec stwierdzilem ze spróbuje to zrobic samemu , a zepsutego nastawnika i tak juz chyba bardziej nie zepsuje bo minimum wiedzy z zakresu mechaniki mam
panowie wielka prośba o pomoc w znalezieniu dobrego maistra od czyszczenia ,ustawienia nastawnika indukcyjnego w okolicach Malborka pozdrawiam
ja spotkałem się z czymś takim, że jeden patałach zaznaczył położenie palca RSW, i tak to nie ma sensu bo jak się zdejmie i założy płytkę to napięcie RSW się też zmieni bo nie ma takiej możliwości żeby włożyć ją identycznie jak była wcześniej zawsze gdzieś się ruszygibaj pisze:pewnie o tą samą nam chodzi może jest taki baaaaaardzo dokładny
Witam 1.9TDI 1Z '94 automat
Poszukuję osoby która może zregenerować nastawnik indukcyjny w woj śląskim
Od dłuższego czasu nie mogę poradzić sobie z problemem głośnej pracy na 4 biegu poniżej 2000 obr/min.
Proszę o pomoc.
Pobrałem także manuala z czyszczeniem nie wydaje się to skomplikowane posiadam VAGa. Czy ktoś czyścił nastawnik w/w instrukcją?? Jakieś spostrzeżenia??
Poszukuję osoby która może zregenerować nastawnik indukcyjny w woj śląskim
Od dłuższego czasu nie mogę poradzić sobie z problemem głośnej pracy na 4 biegu poniżej 2000 obr/min.
Proszę o pomoc.
Pobrałem także manuala z czyszczeniem nie wydaje się to skomplikowane posiadam VAGa. Czy ktoś czyścił nastawnik w/w instrukcją?? Jakieś spostrzeżenia??
a co googla zablokowali :?: :lol:Dawid2110 pisze:witam może ktoś wrzucić ten manual czyszczenia tego nastawnika bo tamten poprzedni link jest już nie ważny.
http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?t=1741