[b4 tdi 1Z] jak wyczyscic nastawnik pompy ?
audi 80 b4
ja bardzo chetnie zobacze instrukcje jak wyczyscic ten nastawnik jak by co to moj email-dewil92@o2.pl
- Krzysiek18/
- Forum Audi 80
heh to prawda:) :mrgreen:Adamm pisze:Daras, daleko nie masz ostatnio jeden kolega z gdanska byl jak przyjechal o 8 rano to o 9 wyjechal
Daras tez szukalem w 3 miescie i nie znalazłem, tzn sa warsztaty robią ale cena 500 lub wiecej no i mówia ze nie czyszcza tylko naprawiaja.odpuscilem sobie i pojechalem do adamma.Daras pisze: czy znacie jakies zakłady w 3miescie bo do Wawy jechać do mi sie nie uśmiecha
polecam ci go kolego , szybkie sprawne załatwienie sprawy <ok>
- Krzysiek18/
- Forum Audi 80
- Krzysiek18/
- Forum Audi 80
Daras, po objawach wyglada na wczesne stadium nastawnika
najpierw zaczyna sie na V biegu potem IV bieg potem dopiero reszta i wolne obroty.
jesli podczas proby utrzymania stalej predkosci przy niskich obrotach a wysokim biegu szarpie to mozna obstawiac nastawnik ( o ile obroty nie sa za niskie do tego biegu rzecz jasna)
najpierw zaczyna sie na V biegu potem IV bieg potem dopiero reszta i wolne obroty.
jesli podczas proby utrzymania stalej predkosci przy niskich obrotach a wysokim biegu szarpie to mozna obstawiac nastawnik ( o ile obroty nie sa za niskie do tego biegu rzecz jasna)
czy winą nastawnika może być też że, jedziemy np na 3 biegu jak się wdepnie za pierwszym razem na gaz to wchodzi na obroty takie jakie powinien, a jak będzie na obrotach i się puści gaz i szybko znowu wcisnąć to wogule nie reaguje, dopiero jak zpadnie z obrotów i się doda gazu to wchodzi tak jak powinien
rufik1988 pisze:czy winą nastawnika może być też że, jedziemy np na 3 biegu jak się wdepnie za pierwszym razem na gaz to wchodzi na obroty takie jakie powinien, a jak będzie na obrotach i się puści gaz i szybko znowu wcisnąć to wogule nie reaguje, dopiero jak zpadnie z obrotów i się doda gazu to wchodzi tak jak powinien
moze byc zwlaszcza jesli to nastawnik potencjometryczny